Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia l’incompliment del PP de desenvolupar un pla de gestió de boscos i alerta de la falta de neteja dels torrents, com el que va cremar a Sant Llorenç aquesta setmana

Vicent Torres i PeretVicent Torres i Pep Torres 'Peret', consideren que el PP "ha fracassat" incomplint el compromís d'executar un pla de gestió de boscos que asseguràs el manteniment de les zones forestals, el seu aprofitament i la reducció del risc d'incendis.

A més d'aquest incompliment, el PP ha retallat els serveis de Medi Ambient, com les tasques de neteja dels torrents, provocant situacions de perillositat com l'incendi d'aquesta setmana a Sant Llorenç. "Varen prometre molt, i a la vegada retallen. Així no es pot fer res", ha dit Pep 'Peret', que ha alertat que hi ha altres torrents al municipi en una situació semblant i amb una gran perillositat de risc d'incendis.

La gestió dels boscos i combatre l'amenaça dels incendis forestals, que el PP "ha incomplit totalment", són alguns dels assumptes que més preocupen els líders del PSOE i candidats a la presidència del Consell Insular i a l'alcaldia de Sant Joan, respectivament, que aquesta tarda s'han reunit amb vesins del municipi per debatre propostes que s'inclouran en els programes electorals al Consell i a Sant Joan.

L'incompliment del pla de gestió de boscos, que s'ha quedat en "paper mullat" (només han elaborat un únic estudi per a totes les illes i sense dotació econòmica, ha explicat Vicent Torres), es suma a les retallades en matèria de medi ambient: "El PP ha retallat més del 30% els programes de gestió del medi natural, mentre que la direcció general d'Emergències ha patit una retallada del 20% durant els quatre anys de govern de Serra i Bauzá".

"Especialment greu", segons els candidats socialistes és la situació en què es troba el servei d'Ibanat: "Ja no criticam que Eivissa no disposi d'un mitjà aeri contra el foc durant tot l'any, que és una reclamació del Consell que el Govern Balear no ha volgut ni escoltar, per variar, sinó que per començar no hi ha ni suficients recursos de personal ni de vehicles terrestres per als actuals agents de l'Ibanat.

Vicent Torres considera que per començar s'hauria de dotar de més recursos el cos d'agents de natura, que en l'actual situació "no tenen capacitat per actuar davant d'un incendi i depenen sempre dels reforços que arriben des de Mallorca".

Els Socialistes s'han compromès a "promoure i desenvolupar totes les activitats econòmiques que puguin generar negoci i que estiguin relacionades amb el medi ambient i la conservació de l'entorn" i a "gestionar la massa forestal, amb la doble finalitat d'evitar incendis i generar activitat econòmica i, a la vegada, promovent que els ciutadans generin activitat als seus boscos".

Pep 'Peret' ha explicat que el PSOE recollirà les propostes dels vesins de Sant Joan de cara a l'elaboració d'un programa electoral "de canvi per al municipi", que tengui en compte "els serveis socials i les necessitats de les famílies, el transport i la mobilitat, i la millora de la qualitat dels serveis turístics, amb millores a les zones de platja com a destinació familiar i donar a conèixer el nostre patrimoni natural i etnològic, com un dels grans atractius per als visitants".

"'Carraca' s'ha passat quatre anys a la carretera, i només ha servit per desfer el carril bici del nostre projecte. No ha estat ni al Consell ni a l'Ajuntament, i això s'ha notat perquè tenim un municipi abandonat", ha criticat el candidat socialista a l'alcaldia de Sant Joan.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube