Imprimeix
PDF

Pilar Costa alerta de noves privatitzacions sanitàries i critica que el nou Hospital Can Misses ha obert sense cap nova especialitat i sense personal suficient a causa de les retallades del PP

Pilar Costa FSELa diputada i portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha alertat avui davant del ple del Parlament de les Illes Balears de noves privatitzacions a l'Hospital Can Misses, després de la del servei de radioteràpia.

Costa ha preguntat al conseller de Salut, Martí Sansaloni, si el PP té previst privatitzar el servei d'hemodinàmica del nou Hospital, una qüestió que s'ha quedat sense resposta per part del conseller: "Vull saber, senyor conseller, si estudien la possibilitat d'un servei d'hemodinàmica privatitzada, com la de la radioteràpia. Perquè si això és cert, per favor, no facin res més", ha dit Costa. El conseller, però, no ha volgut respondre la pregunta.

A més de la política de privatitzacions sanitàries, Pilar Costa ha lamentat que el nou hospital hagi obert portes sense cap nova especialitat mèdica i sense personal suficient a causa de les retallades del PP. Pilar Costa ha criticat al conseller de Salut per la "contradicció" que suposa "tenir un nou hospital, però ni un sol servei més". La diputada socialista ha recordat que "al Pla funcional del nou hospital estava prevista la neurocirurgia, la cirurgia vascular, hemodinàmica, a més de la radioteràpia, que vostès han privatitzat".

"Si haguessin complit el Pla funcional, que es varen trobar fet, ara avui tendríem les noves especialitats", ha insistit. El cost econòmic de la posada en marxa de les noves especialitats a Can Misses és de 800.000 euros, ha explicat

Pilar Costa, remarcant que si no s'han posat en marxa ha estat per decisió política del PP de retallar a la sanitat pública.

"Profund agraïment" als professionals per la "feinada" del trasllat

Pilar Costa ha començat la seua intervenció manifestant el "profund agraïment" dels socialistes al personal sanitari per la seua "feinada" per fer possible el trasllat amb èxit al nou Hospital Can Misses, malgrat la "falta de suport de la direcció en aquest dies de tanta feina". Com ha dit Costa, "avui, el que aguanta la sanitat pública a les nostres illes són els seus excel•lents professionals".

També ha retret al conseller de Salut que vengués a Eivissa fa dos setmanes a anunciar la privatització de la radioteràpia i no es dignàs a visitar l'àrea de urgències de Can Misses, que semblava "d'un hospital de campanya", ja que "la pressió assistencial està sent inaguantable, pels professionals i pels pacients. Ara tenim més espai, sí, però menys personal. No torni a dir que la sanitat està millor ara que com la va trobar, perquè tenim més demanda i menys personal, un edifici nou i els mateixos serveis. Això és l'austeritat que pregona el senyor Bauzá".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube