Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE estima “insuficient” la mesura del Govern central de restituir l’atenció sanitària pels immigrants irregulars, i exigeix “el retorn de la universalitat de la sanitat pública”

150714 Thomàs Canut Junta port web

"Aquesta és una mesura electoralista del PP", ha afirmat Thomàs.

El Govern de Rajoy fa anques enrere respecte la seva decisió de deixar fora de la sanitat pública gratuïta als immigrants en situació irregular a l'Estat. Tres anys després d'eliminar el concepte de sanitat pública universal, ara permet que aquestes persones tinguin dret a la cobertura de la seguretat social, "atenció primària, metge de capçalera i infermeres", segons la decisió presa avui. "És una primera passa" ha opinat Thomàs al respecte "però insuficient, per que allò que hauria de fer realment és retornar les targetes sanitàries a qui les hi ha llevades".

El portaveu adjunt socialista ha recordat que "ja fa tres anys que varem condemnar aquesta mesura" que s'havia pres amb l'excusa de l'estalvi econòmic en temps de crisi. Una excusa que no s'ha verificat com a real, donat que el gruix de feina que el col•lectiu d'immigrants irregulars suposaven a la sanitat pública no arribaven al 0,6% de les visites a atenció primària, i al 2,3% dels casos a urgències, en dades de tot l'Estat: "A Balears les urgències estan ara igual que fa tres anys, i els riscos per a la salut pública, també".

A més, la contradicció del PP ha dut als seus càrrecs sanitaris a Balears a defensar tant la retirada de les targetes, com el seu efecte contrari, el retorn d'aquestes persones als centres de salut i als hospitals públics. "El nostre Estatut d'autonomia reconeix que l'atenció sanitària ha de ser lliure i universal, i malgrat això el PP ha votat en contra de totes les iniciatives que els hem plantejat al respecte", per a recuperar la universalitat de l'atenció sanitària. Thomàs considera que el responsable final de l'aplicació de les normatives emanades del Ministeri és la conselleria de Salut, que n'ostenta les competències a Balears. És per això que el seguiment de la norma espanyola s'hagués pogut fer d'una altra manera, com per exemple a Andalusia i Astúries on els governs respectius van decidir seguir prestant atenció a tots els ciutadans sense distincions, tot i el Reial Decret-Llei 16/2012: "si la conselleria de Salut ha mantingut tres anys els immigrants irregulars sense atenció normalitzada, és culpa exclusivament de la conselleria de Salut".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube