Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix que la conselleria de Salut aclareixi si el gerent de l’Hospital Mateu Orfila va participar a una intervenció quirúrgica

250215 tHOMÀS jjpp WEBEl portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Vicenç Thomàs, palesa "la gravetat dels fets denunciats" i que cas que es confirmin obligarien la conselleria de Salut a "destituir immediatament" al gerent del Mateu Orfila.

La conselleria de Salut té l'obligació d'aclarir els fets al voltant de la suposada participació activa del gerent de l'Hospital Mateu Orfila de Menorca en una intervenció quirúrgica realitzada en el centre, quan no es troba habilitat per a la pràctica mèdica. Així ho ha exigit el socialista Vicenç Thomàs, per qui, de confirmar-se els fets "serien gravíssims".

Thomàs ha recordat que en la praxi mèdica, "a les intervencions quirúrgica només hi poden accedir els professionals sanitaris habilitats i amb formació adequada". Un fet que hauria vulnerat el gerent del Mateu Orfila, Manuel Yebra, si es confirmen les informacions periodístiques que han revelat aquests suposats fets. Per Thomàs, per aquest cas, la entrada de Yebra en un quiròfan amb una operació en marxa, "hauria d'haver comptat amb el coneixement i consentiment per escrit" del pacient, un fet que pel què sembla, no s'ha observat en aquesta ocasió. Aquest consentiment que es presenta als pacients en el cas de la demanda de permís per a la pràctica de determinades proves mèdiques, també és preceptiu per a l'autorització de la presència a quiròfan de personal aliè a l'equip mèdic habilitat i necessari per a la realització de la intervenció.

Thomàs creu necessari i imprescindible que "es protegeixin la intimitat i els drets i les garanties dels pacients, que no poden ser vulnerats per les autoritats sanitàries", fet per qual és responsabilitat del Servei de Salut i de la conselleria esbrinar els fets per que, "cas de confirmar-se, exigirem el cessament del sr. Yebra", ha afirmat Vicenç Thomàs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube