Imprimeix
PDF

El PSOE d’Eivissa presenta el programa marc municipal, pensat per fer “un canvi segur als ajuntaments i al Consell Insular”

Torres Ruiz i MaríEl PSOE d'Eivissa presenta el programa marc municipal, pensat per fer "un canvi segur als ajuntaments i al Consell Insular".

Vicent Torres, Rafa Ruiz i Josep Marí Ribas presenten les 350 propostes per fer municipis amb "governs transparents, pobles i ciutats habitables, i amb polítiques de benestar per a la ciutadania".

El PSOE d'Eivissa ha presentat avui el programa marc municipal per a les eleccions del 24 de maig, on s'estableixen les polítiques generals que s'aplicaran als ajuntaments i al Consell Insular amb governs socialistes. El programa contempla un total de 350 propostes concretes, agrupades en els àmbits de la "democràcia i bon govern local", el de "ciutats habitables, dinàmiques i sostenibles", el de "polítiques integrals de benestar per a la ciutadania" i el de "l'aposta pel món rural.

El secretari general de la FSE-PSOE i candidat a la presidència del Consell, Vicent Torres, el candidat a l'alcaldia de la ciutat d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el candidat a l'alcaldia de Sant Josep, Josep Marí Ribas 'Agustinet', han donat a conèixer les propostes, que es presentaran aquest cap de setmana a la Conferència Municipal del PSOE que tendrà lloc a Madrid. Aquests mateixos candidats eivissencs participaran en la Conferència, on a més Rafa Ruiz intenvendrà en un dels actes en representació dels socialistes de les Illes Balears.

Vicent Torres ha explicat que el PSOE vol "reforçar el municipalisme", que s'ha vist "molt afectat per aquests anys de govern del PP". "A Eivissa, aquest programa el feim nostre i, evidentment, l'estam complentant amb les propostes específiques de cada municipi i que anirem desgranant d'aquí a les eleccions. Els pobles i ciutats que han tengut gestió socialista, i aquí a Eivissa ho hem pogut demostrar s'han anat transformant en espais de cohesió, de solidaritat, d'impuls de la igualtat d'oportunitats i de respecte del medi ambient".

Com ha dit Torres, "tot aquest bagatge que duim darrere ens ha de servir per a un nou impuls, un nou canvi a partir del dia 24 de maig. El PSOE a Eivissa, ha explicat, "és el partit amb més implantació i fortalesa" per fer front al Partit Popular. Un total de 128 persones conformen les candidatures municipals i al Consell Insular, "i són moltes més, a part d'aquestes, que cada dia, sense descans, treballa des de fa setmanes per fer possible el canvi".

"Des del PSOE aspiram a recuperar els ajuntaments d'Eivissa que hem governat, Vila i Sant Josep, el Consell Insular, i sumar ajuntaments com Santa Eulària, Sant Antoni, que mai han tengut un alcalde socialista, i, perquè no a Sant Joan, on el marge respecte del PP va ser molt ampli fa quatre anys, però que esperam apropar-nos a aquest canvi polític."

En la presentació d'avui, Vicent Torres, Rafa Ruiz i Josep Marí Ribas (no han pogut assistir a la presentació la resta de candidats municipals, Vicent Torres 'Benet, Pep Tur 'Cires' i Pep Torres 'Peret'), han desgranat algunes de les 350 propostes que inclou el programa marc socialista, referides per exemple, a la transparència i al bon govern: "Pensam que és un moment clau tirar endavant aquest canvi que reclama la ciutadania de fer uns ajuntaments i un Consell transparent, que defensin els serveis públics i que facin una gestió sotmesa a avaluació ciutadana", ha explicat Vicent Torres

Rafa Ruiz ha destacat que el programa socialista posa una especial atenció en fer que els nostres espais urbans siguin "habitables i acollidors, amb atenció a les polítiques de l'habitatge, que el PP ha abandonat" i fent que siguin "eficients i sostenible, des del punt de vista de la gestió de residus i del consum d'energia".

Josep Marí Ribas s'ha referit al bloc de "benestar de la ciutadania", que és justament un dels pilars dels governs socialistes. No només amb assegurar els serveis socials, sinó també àmbit com la política per als joves, l'accés a la cultura o els esports.

Pel que fa a l'àmbit rural, que com a explicat Vicent Torres a Eivissa contempla nombroses zones de tots els municipis excepte el de Vila, el programa socialista aborda la necessitat de garantir l'accés als serveis socials i serveis educatius en igualtat de condicions, la protecció i posada en valor del patrimoni i de l'entorn natural, assegurar l'accés a la tecnologia i el foment del treball, amb mesures com millorar els programes de formació i les polítiques de crèdit i d'incentius econòmics per als emprenedors del món rural.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube