Imprimeix
PDF

El Pla Estratègic d’Igualtat d’Oportunitats 2015-2020 oblida a les dones immigrants

Conxa.jpg WEBEl PSIB-PSOE alerta que les dones immigrants que no tenen papers "és un col·lectiu especialment discriminat, vulnerable i invisible" i que queda desprotegit pel Pla del Govern.

El PSIB-PSOE troba a faltar que en el document programàtic del quart Pla Estratègic d'Igualtat d'Oportunitats aprovat en el si del consell rector de l'Institut Balear de la Dona, no es faci cap referència a la situació que pateixen les dones immigrants dins de la nostra societat. "No hi ha res sobre les dones immigrants, aquelles dones que no tenen papers" ha afirmat la diputada Conxa Obrador, representant del PSIB-PSOE dins de l'organ rector de l'IBD.

Obrador ha alertat que aquestes dones immigrants sense papers esdevenen "un col·lectiu especialment vulnereble, discriminat i invisible", raons per les quals haurien de menester una especial atenció en un pla d'igualtat que dibuixa el panorama assitencial i per a les dones a Balears fins a 2020. Un fet que queda molt més clar, inclús pel PP, després que el Ministeri de Salut hagi acceptat oferir atenció sanitària a tots els immigrants de l'Estat, malgrat que no els retorni les targetes sanitàries llevades en 2012, en virtut de l'aplicació del decret que va extingir l'atenció sanitària universal, i que a Balears el Govern de Bauzá ha aplicat de manera rigorosa, per retirar fins a 20.000 targetes, i obligant al pagament de tota activitat sanitària i farmacèutica per al col·lectiu de nouvinguts extrangers.

Aquest Pla aprovat també dibuixa estratègies per a poder treballar temes d'igualtat de gènere a l'escola. Un fet aquest que ha estat trobat contradictori per Obrador: "si és tant important treballar temes d'igualtat entre els alumnes, com és que la conselleria accepta que el Govern faci concerts amb centres que segreguen els seus alumnes en funció del seu sexe?". Afirmar, com ha fet la titular del departament de Família i Benestar Social, que els efectes del Pla només afecten les escoles públiques i no les concertades "és una barbaritat", en paraules de Conxa Obrador, per que "les concertades també estan sostingudes amb diner públic".

Finalment Obrador també ha criticat que durant la present legislatura, el pressupost de l'Institut Balear de la Dona no hagi pogut arribar a acostar-se a la dotació de què disposà durant el Pacte de Progrés. "S'ha quedat a 800.000 euros dels 3 milions d'euros que s'hi dedicaven a la passada legislatura", ha dit Obrador. La memòria de l'IBD ha comptat amb l'abstenció del PSIB-PSOE, que malgrat tot, si que ha donat suport al Pla Estratègic d'Igualtat, "que haurà de ser corregit pel nou Govern a la pròxima legislatura".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube