Imprimeix
PDF

Cosme Bonet: “La detenció de Rato demostra que la idea de regeneració democrática del PP és insostenible. A Balears Bauzá és un hostatge de Rodríguez”

120315 Bonet webPer Bonet, el PP no es capaç de desmarcar-se del rastre de la corrupció: "als femers clausurats encara s'ensuma la pudor"

L'escena política de tot l'Estat s'ha sacsejat per la notícia de la detenció de Rodrigo Rato i l'escorcoll de ca seva i d'un despatx annex, relacionat amb la imputació de diversos delictes de blanqueig de capitals, alçament de béns i frau fiscal, a ran de la investigació oberta per l'Agència Tributària a un llistat de més de 700 persones 'd'especial rellevància' que haurien regularitzat capital ocult a l'estranger durant el procés d'amnistia fiscal que va autoritzar el Govern de Rajoy.

El portaveu socialista Cosme Bonet ha al•ludit a "l'impacte" que els fets han provocat al PP de Balears, tenint en compte que Rato "era un exponent per explicar el suposat miracle econòmic espanyol" de què braveja el PP. "Els populars arriben tard a la indignació" ha dit Bonet, qui ha considerat imprescindible que el Ministeri d'Hisenda i Pressuposts de Montoro faci públics els noms de les altres 704 persones, de rellevància, que estan essent investigats per l'Agència Tributària, després de beneficiar-se de l'Amnistia fiscal de 2012, que permeté blanquejar fons que ocults a la Hisenda espanyola. "Una mesura que com es demostra, estava pensada per a beneficiar a persones vinculades al PP" segons Bonet.

El portaveu socialista creu que els fets tornen a demostrar que "és insostenible la idea de regeneració política del PP", també a Balears. Bonet ha nomenat que els exemples de "Rato, Blesa, Camps, Granados o Bárcenas a l'Estat" són extrapolables als de "Matas, Cardona, Areal, Rodríguez, Ordinas, Viane...a Balears". Per Bonet la figura de José María Rodríguez exemplifica a la perfecció a un polític imputat, que ha hagut de deixar els seus càrrecs polítics però que continua atresorant un innegable poder al PP. Un fet tant innegable que s'ha palesat amb l'aliança que ha fet amb Bauzá per a eliminar Mateu Isern de Cort, i que li ha reportat mans lliures per a col•locar personal afí en els llocs de preferència de les llistes de Cort i puntals en llocs de sortida de la del Parlament. "Bauzá és hostatge de Rodríguez" ha dit Bonet, un cop aquests dies s'ha conegut l'informe de la Fiscalia que vincula Rodríguez amb el pagament de despeses de campanya electoral de 2003 i 2007 del PP de manera irregular. La vinculació de la corrupció dins del PP de Balears ha d'afectar necessàriament al dia a dia actual de la formació: "passa com en els femers clausurats", ha comparat Cosme Bonet "que un cop tancats encara emergeix la seva pudor".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube