Imprimeix
PDF

El PSOE presenta les primeres 20 propostes per “un canvi segur a Eivissa”

Candidatura EivissaEl PSOE ha presentat avui les primeres 20 propostes "per un canvi segur a Eivissa", destinades a "lluitar contra les desigualtats, fomentar la creació de treball, defensar l'educació i la cultura, assegurar governs transparents i defensar el territori".

Així ho han destacat el secretari general de la FSE-PSOE i candidat a la presidència del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, i la cap de llista al Parlament per Eivissa, Pilar Costa, que ha estat acompanyats de les respectives candidatures en la compareixença de premsa que s'ha celebrat aquesta tarda al Baluard de Sant Bernat, a Dalt Vila.

"Amb totes aquestes persones, i amb el suport d'una majoria de ciutadans el pròxim dia 24 de maig, els i les Socialistes d'Eivissa volem fer possible aquest canvi polític a la nostra illa", ha dit Vicent Torres. "Un canvi segur, governant per a la majoria, que ens permeti deixar endarrere aquests quatre anys de retrocés, paràlisi i retallades provocades pels governs de la dreta, tant del Govern Balear com del Consell d'Eivissa."

Com ha dit el líder del PSOE a Eivissa, "perquè si d'alguna cosa oferim garantia els Socialistes, és en la defensa de la igualtat i de les persones: vàrem construir l'estat del benestar en aquest país, després vàrem ampliar els drets i les llibertats de les persones. I ara és el moment de tornar a governar per recuperar tot el que hem perdut i tornar avançar cap a una societat justa i solidària.

La candidata al Parlament, Pilar Costa, confia "aportar els diputats i les diputades per fer possible el canvi a Balears" i que "Francina Armengol, que té l'experiència i les coses clares, sigui la primera dona presidenta". Pilar Costa ha repassat els "nefastos" quatre anys de Govern del PP a Balears, lamentant, entre d'altres, el conflicte del TIL que ha provocat Bauzá, amb el compromís que el PSIB derogarà aquest decret, i retallades com les que ha patit l'educació i la sanitat.

Pilar Costa ha fet referència molt concreta a la proposta de dotar de suficients professionals sanitaris el nou Hospital Can Misses, així com assegurar la implantació de les noves especialitats previstes al Pla funcional.

20 primeres propostes per un #canvisegur a Eivissa:

Un canvi per lluitar contra les desigualtats socials.

Recuperarem la sanitat pública gratuïta i universal, dotant el nou Hospital Can Misses i els centres de salut d'Eivissa de suficients professionals sanitaris i d'ampliació d'horaris dels serveis, així com de les noves especialitats previstes al pla funcional de l'hospital elaborat l'any 2009, com són hemodinàmica, neurocirurgia i cirurgia vascular.

Garantirem la gestió publica de tots els serveis socials a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa. El Consell d'Eivissa recuperarà la gestió dels centres garantint-ne l'adient finançament per assegurar la seva continuïtat i qualitat del servei.

Treballarem per a la creació d'una oferta pública d'habitatge de lloguer i la creació d'una línia d'ajudes, en col·laboració amb els Ajuntaments, per tal d'afavorir l'emancipació dels i les joves.

Potenciarem l'educació de 0 a 3 anys amb l'objectiu d'assolir la seva universalització, augmentant l'oferta de places d'escoletes públiques i posant-hi els recursos necessaris.

Un canvi per reactivar l'economia creant ocupació i de qualitat.

Promourem un gran Pacte Social, que englobarà l'ocupació, la competitivitat i la cohesió social. Serà, en definitiva, el full de ruta que seguirà el Govern de les Illes Balears.

Les polítiques laborals seran un eix essencial i irrenunciable del nostre Estat del Benestar. Multiplicarem els recursos econòmics fins arribar, com a mínim i per primera vegada, al 4% del pressupost autonòmic i posarem en marxa d'un Pla de xoc per a la creació d'ocupació.

L'administració pública ha d'orientar les persones a la seva carrera professional. Convertirem el SOIB en un servei integral a la població en edat laboral. L'aturat rebrà assessorament complet amb l'elaboració d'un itinerari personalitzat d'inserció.

Recuperarem el Campus de Sa Coma com a lloc de formació, innovació i dinamització insular. Recuperarem les inversions per a la creació de l'Escola d'Hostaleria i la de Funció Pública. La nostra competitivitat depèn d'una manera especial de la formació dels treballadors, de la indústria turística i de l'administració pública, per tant, és vital donar resposta a les necessitats de formació per a la millora de la qualitat del servei.

Un canvi en favor de l'educació, la cultura i l'esport.

Impulsarem la realització d'una auditoria d'infraestructures educatives i la seva actualització i, alhora, la construcció dels centres necessaris per a una adequada atenció educativa a tot arreu de l'illa i així completar tota la xarxa de centres educatius necessaris.

Derogarem i substituirem el TIL (Tractament Integrat de Llengües) per un nou sistema basat en el consens lingüístic escolar i amb l'objectiu final que els alumnes siguin competents en el ple domini del català i del castellà i una competència adequada de l'anglès o d'una altra tercera llengua.

Desenvoluparem un pla ferm i potent de recolzament polític, econòmic i de promoció de les diferents associacions i/o institucions de caràcter cultural i que tenen una finalitat de conservació, producció i promoció dels diferents caires del nostre patrimoni cultural i de la nostra història com a poble i societat.

Dotar l´esport base insular dels millors tècnics i de recursos adequats per tal d'aconseguir una correcta formació a les primeres etapes de la vida i així promoure que l'esport sigui una part fonamental del creixement i desenvolupament de la persona .

Un canvi en la manera de governar.

Establirem el principi "Un polític, un sou". Pacte de permanència de dos mandats com a màxim en el mateix càrrec públic institucional i orgànic.

Regularem l'assumpció de responsabilitats polítiques per incompliments injustificats de promeses electorals o de programa de govern.

Dins els primers 100 dies de govern, constituirem la comissió mixta de transferències Govern-Consells per fer el mapa de competències a transferir, com és la competència de l'aigua i la revisió de la competència de promoció turística.

Farem una nova llei de Consells Insulars adaptada a l'Estatut d'Autonomia de 2007 que clarifiqui el nivell competencial i revisarem la Llei de Finançament per assegurar el finançament que el Consell d'Eivissa necessita.

Un canvi en defensa del territori

Dissenyarem un pla d'actuació urgent de defensa i recuperació del nostre patrimoni declarat com a Patrimoni de la Humanitat, després de la paràlisi total de les inversions que ha patit durant els últims quatre anys.

Regularem i extremarem el control sobre les activitats molestes tant al litoral ("party boats", "beach clubs" i altres formats nous d'oferta turística) com a l'interior per assegurar la convivència turística i residencial.

Hi ha d'haver una política insular activa de transport públic amb la promoció del transport interurbà que connecti totes les parts de l'illa, adaptat a les temporades i necessitats de residents i turistes, amb els suficients serveis d'estació d'autobusos. En el transport discrecional, cotxes de lloguer i taxis s'ha de seguir una política insular, una integració que enforteixi el sector i lluiti contra l'intrusisme.

Rebutjam les propostes de prospeccions de petroli i gas a la Mediterrània occidental. El PSOE, a nivell estatal, ja ha pres el compromís d'eliminar les prospeccions des del Govern d'Espanya.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube