Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta recurs davant la Junta Electoral per l’emissió d’una entrevista electoralista a José Ramón Bauza, a través de IB3 TV i ràdio

comite electoral psibIB3 va dedicar 50 minuts del seu temps de ràdio i de televisió a enaltir la figura de Bauzá pels suposats mèrits de la seva gestió i en virtut del seu paper com a candidat del PP a les pròximes eleccions.


El PSIB-PSOE ha registrat avui un recurs a la Junta Electoral de les Illes Balears en què es denuncia la realització i emissió ahir dimecres, entre les 11:10 i les 12:00, dins l'espai del programa 'El Faristol', d'una entrevista al president del Govern i candidat del PP al Parlament, José Ramón Bauzá Díaz, a través simultàniament de la ràdio i la televisió IB3.

En efecte, l'emissió simultània de l'entrevista a Bauzá es va anunciar com una sort de 'balanç de legislatura', però per si això no fos suficient, el suposat interrogatori periodístic va acabar esdevenint una plataforma gratuïta de promoció del candidat del PP a les pròximes eleccions, realitzat des de la Ràdio i Televisió –públiques- de les Illes Balears i en exclusiva, a la major glòria de Bauzá. 50 minuts 'd'autobombo'

De fet, i amb caràcter previ a l'emissió de l'espai, el PSIB-PSOE ja va enregistrar una queixa prèvia a la mateixa Junta Electoral, davant l'anunci de la celebració de l'entrevista. Un cop realitzada, el PSIB-PSOE ha interposat recurs contra el que es considera com una vulneració dels preceptes de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) i de les Instruccions que posteriorment ha dictat la Junta Electoral Central per acotar casos com els que ara ens ocupen.

De fet, és la Instrucció 4/2011 JEC la que detalla que es considera període electoral aquell que transcorre des de la dissolució de les cambres legislatives i fins el mateix dia de les eleccions. Per tant, a Balears, des del passat dia 1 d'abril ja ens trobem immersos en aquest període electoral. La mateixa Instrucció, en el seu apartat tercer, detalla que durant aquest període, i no només durant els 15 dies de campanya electoral, els mitjans de comunicació públics hauran de respectar els preceptes bàsics esmentats per la LOREG en el seu art 66, com són el pluralisme polític i social, la representativitat, la proporcionalitat i la neutralitat.

Com sigui que des del PSIB es creu plenament demostrable que amb l'entrevista en simulcast de Bauzá a través d'IB3 Ràdio i d'IB3 TV, es conculquen aquests principis de la LOREG, s'entén ajustada a dret la demanda presentada. Essent en aquest cas impossible la restitució dels fets, ja que l'entrevista ja ha estat emesa, la demanda de rescabalament que es posa a l'ensems de la JEIB és la que IB3 proporcioni a la resta de candidats espais iguals radiofònics i televisius idèntics, tècnicament i amb similar to al proporcionat ahir dijous al candidat del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube