Imprimeix
PDF

Els candidats del PSOE es comprometen a donar a la ciutat capacitat de decisió sobre el futur del port

FAS Ruiz i Torres Port EivissaEls candidats del PSOE a l'Ajuntament d'Eivissa, Rafa Ruiz; al Consell, Vicent Torres, i al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han visitat aquest matí les obres del port, s'han reunit amb comerciants de la zona i han anunciat que si després del 24 de maig governen els progressistes a les diferentes institucions illenques, la ciutat d'Eivissa tindrà capacitat de decisió sobre el futur del port.

Ruiz ha recordat que aquesta legislatura ha set absolutament caòtica degut a que els diferents governs municipals han canviat d'opinió de manera constant sobre com havia de ser el port. 'Cap de les tres alcaldesses ha sabut defensar el model de port que tots els eivissencs desitjam i ara ens trobam amb obres amb la temporada turística ja iniciada i amb una Autoritat Portuària que cada vegada ens menja més espai i que ara inclús vol quedar-se la recaptació de les terrasses del port'. Ruiz ha dit que és increïble que ahir mateix, al marc de la comissió d'urbanisme municipal, l'equip de govern de Virginia Marí va dir que 'no sabia si era veritat el que ja surt avui als mitjans de comunicació, que l'Autoritat Portuària cobrarà l'ocupació de via pública als comerciants en lloc de cobrar-la l'Ajuntament'. El candidat socialista a l'alcaldia d'Eivissa ha recordat que el PSOE defensa la possibilitat que tota la zona portuària antiga passi a ser de competència autonòmica en lloc d'estatal i que, per tant, Autoritat Portuària només tingui la competència de la zona de Botafoc, que per les seves característiques és el lloc que reuneix les condicions de port de l'Estat.

Per la seva banda, Vicent Torres ha senyalat que és imprescindible 'que els ciutadans d'Eivissa decideixin sobre el port, més encara quan és la imatge més emblemàtica de tota l'illa i no que ho faci un ens com Autoritat Portuària que sembla que no rendeix comptes a ningú tot i estar presidit per una persona nomenada a dit pel president del Govern balear'. Torres ha criticat la falta de previsió i coordinació de les institucions, el fet que les obres estiguin en marxa a aquestes alçades d'any i encara no es vegi prop el seu acabament i que l'Ajuntament d'Eivissa i el Consell no siguin escoltats per ningú o no facin arribar les reivindicacions a les autoritats competents.

Finalment, Francina Armengol, ha senyalat que 'port i ciutat no poden donar-se l'esquena' i ha recordat que el fet que Eivissa estigui declarada Patrimoni de la Humanitat fa més necessari encertar amb el disseny i el repartiment d'usos del port. Armengol ha critica que l'Autoritat Portuària de Balears només vagi fent amb la intenció d'apropiar-se d'espais que no li corresponen i amb l'únic objectiu de fer caixa. 'Aquí s'ha de posar ordre i el futur del port i el de la ciutat han d'anar lligats econòmica i socialment. La ciutat ha de poder opinar però també decidir per la qual cosa som partidària de no avançar més en les decisions sobre el port fins que no es pugui co-decidir conjuntament', ha afegit la candidata del PSIB, que s'ha compromés a donar un canvi molt important a la manera de fer les coses si és escollida com a presidenta a les properes eleccions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube