Imprimeix
PDF

El PSOE es compromet al traspàs de la gestió de l’aigua a Eivissa i resoldre els actuals problemes de falta de coordinació, paràlisi de projectes, mala qualitat del subministrament i sobrecostos econòmics a la ciutadania

Candidats Eivissa aiguaEls candidats del PSOE d'Eivissa a les pròximes eleccions han escenificat aquest matí, en un acte davant del pont vell del riu de Santa Eulària, el compromís socialista al traspàs a Eivissa de la gestió de l'aigua.

Coincidint a més amb el Dia de la Terra, els socialistes també han donat a conèixer les al·legacions presentades al Pla Hidrològic de les Illes Balears, demanant que se'n faci un específic de l'illa d'Eivissa i que no s'incompleixi la Directiva Marc de l'Aigua de la Unió Europea.

Vicent Torres, secretari general socialista i candidat a la presidència del Consell d'Eivissa ha resumit així el compromís del PSOE: "Que tota la ciutadania d'Eivissa, tots els residents, estiguin on estigui, quan obrin l'aixeta tenguin aigua bona, aigua potable". Com ha dit, per resoldre aquests problemes de falta d'aigua potable, però també els de depuració o els de regadiu, un instrument necessari és el traspàs a Eivissa de la competència de la gestió de l'aigua, actualment en mans del Govern Balear, però en alguns àmbits compartits amb l'insular i el municipal, el que provoca els actuals problemes de "falta de coordinació".

Torres ha explicat les al·legacions del PSOE al Pla Hidrològic de les Illes Balears, que al seu entendre "incompleix la Directiva Marc de l'Aigua de la Unió Europea en tres punts (vegeu document adjunt): En primer lloc, perquè contempla el conjunt de les Illes Balears com una unitat de gestió, malgrat que parlam de "conques i situacions hidrogràfiques molt diferents".

En les al·legacions es ressalta de manera molt especial l'actual model organitzatiu, que provoca una "falta de coordinació" amb nombrosos exemples com la paràlisi de la interconnexió de les dessaladores, la posada en funcionament de la dessaladora de Santa Eulària, la situació crítica de les depuradores o la incapacitat de posar en marxa el regadiu de la zona de Sant Llorenç.

Finalment, la Directiva Marc de l'Aigua considera com a principi la inclusió en els plans hidrològics la recuperació dels costos, que no contempla el Pla balear, limitant-se a recollir una metodologia general que inclou per exemple documents de la Confederació Hidrogràfica del Guadalquivir (fins a 90 pàgines d'aquest), però no de les illes.

La diputada i cap de llista al Parlament, Pilar Costa, ha ratificat el compromís que un Govern presidit per Francina Armengol farà efectiu el traspàs de l'aigua a Eivissa per resoldre aquestes mancances. Costa també ha criticat les promeses que varen acabar "en fum" del Govern Bauzá, com els més de 70 milions que s'havien d'invertir en el 2014 en obres hidràuliques.

Els candidats socialistes als ajuntaments, Rafa Ruiz, Vicent Torres 'Benet', José Tur 'Cires' i José Torres 'Peret' (per motius laborals no ha pogut assistir a l'acte Josep Marí Ribas) han explicat els problemes que la falta d'una gestió de l'aigua provoca als respectius municipis, com la falta d'aigua bona a la zona de Platja d'en Bossa, tant de Vila com de Sant Josep, la situació de l'emissari de Talamanca, la incapacitat d'obrir la dessaladora de Santa Eulària o els problemes de la depuradora de Portinatx.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube