Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca que la resolució de la JEIB contra un locutor d'IB3 Ràdio per vulnerar la llei electoral demostra "la instrumentalització que el PP ha fet dels mitjans públics"

Cosme Bonet 1 webLa Junta Electoral de les Illes Balears ha estimat la queixa elevada pel PSIB-PSOE el passat 20 de maig. Els fets denunciats consistiren en que el locutor d'IB3 Ràdio Miquel A. Ariza demanà explícitament el vot pel PP en un espai emès en campanya electoral.

Demanar el vot per a una formació política en antena, durant la campanya electoral, en un mitjà públic de comunicació, fora dels espais legals assignats a partits i formacions concurrents, vulnera la legalitat vigent i és constitutiu de sanció de fins a 901 €. Així ho ha estimat la JEIB en resposta a la queixa presentada pel PSIB-PSOE arran dels fets demostrats durant l'emissió d'un programa d'IB3 Ràdio el passat 20 de maig. Com va posar de manifest el PSIB-PSOE en l'escrit elevat a la JEIB, durant l'espai radiofònic, en plena campanya electoral, el locutor i responsable del programa, Miquel A. Ariza va demanar el vot pel PP de manera explícita. Ara el jutge electoral estima que els fets "tenen suficient entitat per a iniciar un procediment sancionador per actuacions contràries a la normativa electoral", per "fets contraris als articles 50.5 i 66 de la LOREG".

"La JEIB ha donat la raó a la denúncia del PSIB", ha dit al respecte Cosme Bonet, qui afirma que "queda demostrada la instrumentalització que ha fet el PP d'IB3 durant tota la campanya electoral". Més enllà d'això, Bonet ha recordat que els fets denunciats i condemnats per la JEIB no són més que un botó de mostra "de l'ús que el Govern de José Ramón Bauzá ha fet dels mitjans públics de Balears durant tota la legislatura". Basta amb recordar que Bauzá pugnà per a nomenar com a gerent d'IB3 a un soci personal seu, i per a promoure més tard a tres militants del PP com a directors generals, de manera successiva, un dels quals era el seu mateix conseller de Presidència, un segon un ex senador que posteriorment es convertí en el candidat del PP a la batlia de Calvià en les recents eleccions; i un tercer, l'actual director general suplent, militant i càrrec de confiança del batle d'Inca (PP), qui fou escollit d'entre els integrants d'un Consell de Direcció de l'Ens Públic Ràdio i Televisió de les Illes Balears composat en exclusiva per membres proposats pel PP.

Segons l'escrit de resolució de la JEIB, s'obre ara un període de 15 dies per a presentar al•legacions a la proposta de sanció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube