Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE adverteix al Govern del "risc innecessari" d'adjudicar el servei de transport sanitari de Balears "estant en funcions"

081014 Thomàs junta port webEl candidat socialista a la llista del Parlament a les passades eleccions, Iago Negueruela, ha afirmat que "un Govern en funcions no ha de comprometre al següent executiu fent adjudicacions a llarg termini" com les que suposen les referents al transport sanitari urgent i al programat.

El PSIB-PSOE demana al Govern la paralització de la tramitació dels concursos per al servei de transport sanitari urgent i no urgent a Balears. L'inici dels tràmits per a la dotació d'aquests dos serveis per un preu màxim conjunt superior als 90 milions d'euros, es va fer el passat mes de maig. El del transport sanitari urgent, en plena campanya electoral, mentre que el del transport programat o no urgent, es va publicar en el BOIB amb data d'1 de juny, una setmana després de la celebració de les eleccions, i per tant quan l'executiu de José Ramón Bauzá ja es trobava en funcions.

Pel membre de la llista socialista al Parlament Iago Negueruela, aquesta actuació del Govern estant en funcions, no s'adequa a les atribucions que té un executiu que espera ser rellevat, atesos els resultats de les eleccions de dis 24 de maig: "no està en risc la prestació del servei, ja que el contracte actual inclou que el transport sanitari es pot seguir prestant fins el mes d'octubre" ha afirmat Negueruela. Per tant, "no és urgent que el Govern en funcions comprometi la signatura d'un contracte de llarga durada i alt cost" com el del transport sanitari urgent i no urgent, i que "pertoca al nou Govern, després de tornar a revisar tots els plecs".

Negueruela i Thomàs han coincidit amb la visió del sindicat UGT, amb membres del qual s'han reunit. Tant pel secretari de política institucional de SMT-UGT, Javier Marín, com pel representant del mateix sindicat en el subsector d'ambulàncies, Bartomeu Tugores, hi hauria més motius per a la paralització dels dos concursos, a banda del ja esmentat sobre l'actuació d'un Govern en funcions. Des d'UGT es tem que la valoració que el Govern ha fet del cost estimat del servei, i del preu màxim de licitació –al voltant dels 46 milions d'euros per a cadascun dels dos serveis de transport sanitari- propiciï una "baixa temerària" en les ofertes que les empreses del sector puguin presentar; un fet que aniria en detriment del servei que es requereix, però que sobretot repercutiria negativament en les condicions laborals dels treballadors contractats.

Aquest fet ha estat tingut en compte per a la decisió presa la setmana passada pel Tribunal de l'Administració Central de Recursos Contractuals del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, que ha decidit suspendre el primer dels dos procediments engegats pel Govern, el del transport sanitari urgent, atenent un recurs presentat per una de les empreses del sector de les ambulàncies.

"Aquesta aturada del primer des dels dos concursos convocats pel Govern per a la renovació del servei de transport sanitari a Balears hauria de servir d'exemple al Govern en funcions de Bauzá" per a que paralitzi també el procediment en curs per a la dotació de vehicles i personal per al transport sanitari programat. Thomàs ha afirmat al respecte que "sembla que Bauzá segueixi fent de president com si no hagués passat res, però ha d'acceptar que ara està en funcions i que aviat haurà de deixar el despatx del Consolat de Mar".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube