Imprimeix
PDF

Mesures dels 100 primers dies de govern per a Consell Insular de Menorca

Susana Mora1- Posada en marxa de mesures urgents antidesnonament: introduir condicionants amb les entitats bancàries per evitar nous desnonaments; demanar a l'IBAVI la reobertura de l'oficina de Menorca de forma permanent i en horari complet; i impulsar lloguers socials assequibles (màxim un 30% de la renda familiar).

2- Inici d'un Pla de xoc contra l'exclusió social que garantesqui, especialment, l'alimentació infantil, en especial en època de vacances.

3- Sol•licitud al Govern Balear de posada en marxa d'un servei provisional de residència de malalts i familiars de Menorca, Eivissa i Formentera.

4- Expressar, davant el govern estatal, la posició del Consell Insular de Menorca, clara i contundent, contra les prospeccions petrolíferes.

5- Suspendre, immediatament, de forma cautelar, aquells aspectes desreguladors i contraris a la sostenibilitat de la Norma Territorial Transitòria per evitar danys irreparables al territori, i iniciar la revisió del PTI.

6- Revisar el procediment d'adjudicació de la gestió de la planta de tractament de residus de Milà.

7- Aturar immediatament les obres a les rotondes polèmiques. Aprofitar mentre es treballa en les rotondes amb consens (Alaior i Aeroport) per modificar el projecte amb la intenció d'eliminar les rotondes innecessàries (Rafal Rubí, L'Argentina i Biniai), en la mesura que la llei ho permeti.

8- Reactivar el Consell Econòmic i Social (gran acord entre treballadors, sindicats i patronals) i impulsar un Contracte Social a Menorca que dibuixi un nou camí de progrés i benestar.

9- Reincorporació a l'Institut Ramon Llull, organisme de promoció exterior de la cultura en llengua catalana; i impulsar la recuperació de l'emissió del Canal 33 i el 3/24 de TV3.

10- Reducció de càrrecs i baixada dels salaris dels càrrecs electes i no electes i destinació finalista de l'estalvi als plans de xoc contra la pobresa.

11- Crear un portal de transparència, clar i accessible, per informar, puntualment, la ciutadania de la situació en què s'han trobat les diferents àrees del Consell Insular.

12- Traslladar al Govern Balear l'acord signat entre els representants dels diferents partits polítics i la plataforma del transport aeri per aconseguir una tarifa plana i universal entre illes; també, acordarem reclamar una millora del finançament del Consell Insular i la transferència de les competències contemplades a l'Estatut.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube