Imprimeix
PDF

Vicent Torres: "“El canvi polític ha arribat a les administracions locals. Toca recuperar-se de les retallades i assegurar els serveis a la ciutadania”

FEMP GrupVicent Torres, ha manifestat la seua satisfacció perquè "el canvi polític ha arribat a les administracions locals", el qual ha quedat reflectit a Madrid amb l'elecció dels nous òrgans de govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El president del Consell d'Eivissa i secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, hi participa com a delegat juntament amb l'alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, i la resta de la delegació dels Socialistes de Balears.

El president del Consell ha manifestat que "els governs locals, insulars i provincials tenim per endavant una nova etapa en què ens centrarem a recuperar-nos de les retallades i assegurar els serveis a la ciutadania". Per fer-ho possible, segons Torres, "s'ha de clarificar el mapa competencial i assegurar el finançament de les entitats locals, que són les que donen la primera resposta a les necessitats de la ciutadania i, malgrat això, continuen sent les pitjor finançades".

El president del Consell considera que "les decisions econòmiques del Govern Rajoy, com va ser la 'Llei Montoro' sobre les administracions locals, ha deixat en una situació molt complicada el món local, restant-los competències i capacitat d'actuació per donar solució als problemes de la ciutadania. Si volem assegurar que la recuperació econòmica arriba a tothom per igual, necessitam ajuntaments i consells forts, que puguin donar resposta i serveis a les persones".

Vicent Torres ha posat l'exemple de la situació del Consell: "Les retallades a tots els nivells durant quatre anys de PP han provocat una paràlisi d'inversions i de serveis. Si a tot això li sumam les poques ganes que ha tengut el Partit Popular d'Eivissa de posar remei als problemes, les conseqüències són les que ens hem trobat: serveis col·lapsats, com la ITV, retallades a les escoletes i residències, inversions paralitzades, falta d'aigua, problemes amb les depuradores, i una llarga llista de coses que s'han anat acumulant".

Vicent Torres i Josep Marí Ribas formen part de la Comissió d'Economia i Administració Local, on durant el dia d'avui es debaten els acords a prendre en matèria de finançament, desenvolupament econòmic i treball, consum i comerç, turisme i aspectes relacionats amb el funcionament de les administracions locals, com són la funció pública, els recursos humans, la modernització, societat de la informació i participació ciutadana en el dia a dia de les administracions locals.

El nou president de la FEMP és el socialista Abel Caballero, alcalde de Vigo.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube