Imprimeix
PDF

Els diputats eivissencs del Grup Parlamentari Socialista presenten les seves iniciatives, centrades en medi ambient, educació i salut

Casanova i Limones 22-09-15Silvia Limones i Enric Casanova, diputats eivissencs del Grup Parlamentari Socialista al Parlament de les Illes Balears, han fet una valoració de l'inici de la primera legislatura del Govern progressista de Francinca Armengol i han explicat quines iniciatives parlamentàries han presentat fins al moment.

En medi ambient, Casanova ha destacat que el tema en el qual centraran els esforços és el de l'aigua, "el més greu que tenim ara mateix a Eivissa i que s'ha de treballar des de diferents fronts". Fins al moment, els diputats eivissencs han presentat propostes per demanar que s'asseguri la posada en marxa immediata de la depuradora de Cala Tarida, una vegada s'hagin acabat les obres de l'emissari; que es treballi per desencallar la situació de la dessaladora de Santa Eulària per tal que es pugui posar en funcionament en el menor temps possible i, pel que fa a l'emissari de Talamanca, se sol·licitarà la creació d'una comissió de seguiment que coordini totes les actuacions, a part de demanar l'agilització dels treballs.

En educació, segons ha indicat Enric Casanova, les actuacions se centraran en els problemes d'infraestructures educatives que tenim a l'illa. Com ha recordat el diputat, "a la Comissió d'Educació de la setmana passada, el Conseller March va reconèixer la problemàtica que tenim d'infraesructures educatives a Eivissa" i, en aquest sentit, els diputats socialistes eivissencs han presentat una proposta no de llei per sol·licitar una anàlisi de l'estat de les infraestructures educatives.

I, finalment, en relació amb els temes sanitaris, els diputats del PSOE eivissenc, han manifestat la seva voluntat, i la del Govern, per treballar en l'atenció a les persones i recuperar els drets perduts. En relació amb aquests temes, Casanova ha explicat que han presentat iniciatives per iniciar el tràmit del canvi d'usos de l'antic Hospital de Can Misses, per tal que pugui utilitzar-se com a centre sociosanitari. Pel que fa a la radioteràpia, Casanova ha explicat que han presentat una iniciativa, actualment en tràmit, per sol·licitar que el Govern faci totes les gestions possibles per aconseguir que el servei sigui públic.

Silvia Limones ha valorat de manera molt positiva l'inici de la legislatura: "Després de quatre anys de retallades del PP, estam retornant drets a la ciutadania" i ha recordat les decisions del Govern de retornar la targeta sanitària als usuaris que se'ls havia negat, la notícia de l'ampliació dels horaris dels centres de salut, que obriran a les tardes, i, centrant l'atenció en temes educatius, un dels àmbits en els quals el govern de Bauzá va ser més polèmic, ha destacat la derogació del TIL, i l'augment de places de professorat, que, com ha recordat la diputada, "ha permès que, després de quatre anys convulsos, tornàssim a tenir un inici de curs normal."

Els diputats socialistes han explicat que es plantegen la seva feina com una tasca de recolzament a les accions del Govern balear i del Consell Insular, però que no s'obliden que la seva primera obligació com a diputats eivissencs és fer sentir la veu dels eivissencs i eivissenques a Palma. En aquest sentit, Enric Casanova ha manifestat que volen ser "la veu d'Eivissa al Parlament i dins del Govern Balear" i que seran reivindicatius en tots els temes que afecten la nostra illa. Pel que fa a aquests temes, el socialista ha explcat que, en aquest inici de legislatura, han treballat sobretot en tres àrees, i que també seran els eixos de la seva feina al llarg d'aquests quatre anys, i són educació, medi ambient i salut.

Per concloure, Enric Casanova i Silvia Limones han remarcat que, tot i que alguns dies han d'anar a Palma, perquè la seu del Parlament és allà, tenen clar que el seu lloc de feina principal és a Eivissa i que l'objectiu principal de la seva tasca és escoltar la ciutadania eivissenca. Per aquest motiu, els diputats socialistes eivissencs han fet públic un telèfon (971.19.55.59 i una adreça de correu electrònic ( Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la ) a la qual s'hi pot dirigir qualsevol ciutadà de l'illa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube