Imprimeix
PDF

Els candidats al Congrés i al Senat presenten les iniciatives “per aconseguir l’Espanya de les oportunitats”

Sofía Hernanz i Simó Planells RdpEls candidats Socialistes per Eivissa al Congrés i al Senat per a les pròximes eleccions del 20 de desembre, Sofía Hernanz i Simón Planells, respectivament, han donat a conèixer les principals propostes que el PSOE inclourà dins el seu programa electoral.

Aquestes giren entorn a quatre eixos fonamentals: lluita contra la desigualtat; millora de la convivència entre generacions i entre territoris; retornar la confiança en les institucions i crear un nou model econòmic i productiu basat en un creixement just capaç d'oferir oportunitats a tots.

Es tracta d'un programa "reformista i socialdemòcrata per aconseguir l'Espanya de les oportunitats, a partir d'un nou acord amb la ciutadania". Per això, els socialistes volen reformar la Constitució i crear "un nou espai de trobada per refundar la concòrdia entorn a un projecte social compartit, elaborat a partir de les propostes de la ciutadania" Aquestes propostes es tancaran els propers 14 i 15 de novembre a la Conferència Política que tindrà lloc a Madrid.

Pel que fa els drets educatius que el PSOE vol blindar mitjançant la reforma de la Constitució, Simón Planells, ha avançat que si Pedro Sánchez és elegit President "s'ampliarà l'escolarització fins als 18 anys amb un increment de places en tots els trams educatius" Això suposarà més oferta pública en educació infantil i formació professional permeten que al voltant de 8000 estudiants de les Pitiüses es vegin beneficiats . Planells ha recordat que a partir de 2016 es superarà la xifra de 6000 nenes i nens d'entre 0 i 3 anys que viuen a Eivissa i Formentera, mentre que els joves d'entre 16 i 18 anys superaran els 2500. La proposta del PSOE contempla, en aquest sentit, l'ampliació progressiva i consensuada de l'oferta de places per tal de garantir una educació pública i gratuïta fins als 18 anys.

Recuperar l'autèntic sentit de les beques com un dret i garantir la igualtat en l'accés a l'ensenyament superior independentment de factors econòmics o territorials és segons Planells un altre dels objectius dels socialistes en matèria educativa. En aquest sentit, el candidat al Senat ha recordat la Importància de l'ensenyament superior a Eivissa per les dificultats de sortir de l'illa i ha lamentat el "bloqueig" del PP al projecte de Campus de sa Coma.

Igualment Planells ha destacat els programes de Formació que el PSOE vol impulsar perquè 700.000 joves al conjunt de l'Estat rebin la formació bàsica per a la seva requalificació professional i puguin optar a una especialització formativa en un termini de 6 mesos que els hi permeti, posteriorment, un millor accés al mercat laboral.

A nivell autonòmic, tal i com ha assenyalat Sofía Hernanz, el programa electoral inclou la prohibició de les prospeccions petrolieres, la tarifa plana de vols entre illes a 30 euros amb caràcter universal o incrementar el percentatge de bonificació aplicable en els bitllets de transport marítim entre illes del 25 al 50%. A més,les esmenes presentades que es debatran a la Conferència Política preveuen incloure un nou Règim Estatutari per a Balears que "compensi de veritat el cost de la insularitat i un nou sistema de finançament autonòmic que inclogui el principi d'ordinalitat".

Pujar el salari mínim paral·lelament a l'evolució de la nostra economia de manera que es pugui assolir en 8 anys el 60% del salari mínim interprofessional com assenyala la Carta Social Europea o garantir una Sanitat pública Universal i sostenible enfront de la política de privatització exemplaritzada per al PP són altres dels fonaments genèrics que recull la proposta reformista dels socialistes "per a garantir l'atenció a les persones dependents o per a evitar que es privatitzin serveis tan essencials com la radioteràpia a Eivissa".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube