Imprimeix
PDF

Els diputats eivissencs al Parlament fan balanç dels primers 180 dies de govern i demanen un gran pacte “polític i social” pel territori.

Diputats Eivissa Gener 2016Els diputats i diputades eivissenques del PSOE al Parlament, Pilar Costa, Xico Tarrés, Enric Casanova i Silvia Limones han donat compte de les actuacions dutes a terme al llarg d'aquests primers sis mesos de legislatura.

Giren entorn de 5 grans eixos recollits en els acords de governabilitat signats amb Podem i Més i són: rescat de la ciutadania, diàleg i radicalitat democràtica, nou marc institucional i autonomia financera, pacte social i educatiu i pacte per un futur sostenible.

Com ha assenyalat la portaveu titular del grup socialista al Parlament Balear, Pilar Costa, la prioritat ha estat executar polítiques destinades a la recuperació de la dignitat de les persones, especialment per aquells ciutadans que s'han vist privats dels drets bàsics. Per això s'ha creat la renda mínima social, la recuperació de la sanitat pública universal, o la posada en marxa d'un pla de xoc contra l'explotació laboral.

Pel que fa la protecció del nostre territori Pilar Costa ha destacat la importància del nou decret llei amb el qual es dona compliment al programa electoral socialista i es paralitza "l'urbanisme especulatiu i a la carta" exèrcit al llarg de la passada legislatura pel PP que, ara, "utilitza el missatge de la por" per fer veure que les mesures que es prenen des del Govern van en contra "dels interessos de la gent del camp". En aquest sentit, Pilar Costa ha fet una crida per tal de consensuar un gran pacte "polític i social" que permeti resoldre definitivament la qüestió territorial i garanteixi la protecció del nostre medi ambient.

Per la seva part, Xico Tarrés s'ha referit a les polítiques realitzades en matèria de salut i que en només 180 dies han permet la posada en marxa del servei de radioteràpia, la recuperació de la targeta sanitària gratuïta o l'atenció als pacients també a les tardes als centres de salut. Igualment, ha assenyalat que ja hi ha una partida econòmica per dur a terme la reconversió de l'antic hospital de can Misses en centre sociosanitari i que les futures instal·lacions preveuen un espai per acollir als familiars de pacients que vinguin de Formentera.

La recuperació del català com a requisit per accedir a l'administració pública, les millores en matèria educativa amb diferents intervencions de rehabilitació a centres com els instituts Xarc i Algarb ,l' aprovació d'una partida per a la construcció del centre educatiu a Sant Ferran o la construcció de la futura escola de Cala de Bou figuren entre les actuacions a les que, finalment, s'ha referit el diputat Enric Casanova durant la seva intervenció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube