Imprimeix
PDF

El Sr. Camps, el centralisme i els vols entre illes. Carta de Damià Borràs.

Damià Borràs PleEl dimarts passat vam debatre en el Parlament una proposició de llei (de PSOE, Més per Mallorca, Més per Menorca i Podem) que demana la modificació del Règim Especial per incorporar-hi la tarifa plana de 30 euros pels vols entre illes. Vam aprovar tramitar-la per unanimitat

. Ara s'hi podran fer esmenes i esperem que llavors la puguem dur, també per unanimitat, al Congrés dels Diputats.

En el debat vaig plantejar que bona part del problema del transport aeri el tenim en què les coses es solen veure més des de la mentalitat de qui està interessat en venir a Menorca (a fer turisme o a vendre un producte o una idea) que no des de la necessitat que tenim noltros d'anar a Mallorca o a la península.

Per explicar que aquesta mentalitat centralista no és cosa només dels governs (del color que siguin) sinó que, de manera inconscient, si volen, també la té molta gent de la península i de Mallorca, vaig posar d'exemple una cançó que va tenir molt d'èxit l'any 1968 i que els lectors de més edat recordaran: El Punte.

El diputat senyor Antoni Camps, del PP, va advertir (i així ho recull el Diari Menorca en la seva crònica), que m'havia equivocat en parlar d'un pont que unís València amb Mallorca, ja que parlàvem dels vols entre illes. El desfici que té el senyor Camps per atacar l'adversari sol fer que no escolti i llavors s'equivoca, encara que l'evidència sigui tan gran com la catedral de l'Almudena.

La cançó no parla d'un pont que uneixi res, sinó d'un pont que vagi "desde Valencia hasta Mallorca", cosa ben diferent i ben centralista. L'autor de la cançó ho devia fer de manera inconscient, però així veuen el problema la majoria de persones (i també els que decideixen) tant a la península com a Mallorca. Vaig posar el pont d'exemple de totes les mentalitats centralistes, però el Senyor Camps (com la gent del Ministeri) no escolta.

Ara tocarà fer esmenes a la proposta. Si volem aconseguir la tarifa plana, hauríem de tenir mesura i no ficar totes les necessitats dins el mateix sac, perquè aquesta seria la millor manera d'enredar la voga i facilitar que el Ministeri ens digui que no. Si volem anar a Palma per 30 euros, no demanem la lluna.

Damià Borràs

Diputat per Menorca al Parlament de les Illes Balears

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube