Imprimeix
PDF

Els grups del PSOE al Consell d’Eivissa i als ajuntaments es mobilitzen en defensa dels drets dels refugiats.

Crisi RefugiatsLa FSE se suma a les iniciatives del PSOE per exigir al Govern de l'Estat, a la Unió Europea i la resta de governs europeus que es respectin els convenis internacionals sobre dret internacional d'asil i es rebutgi l'acord assolit entre els caps d'Estat i de Govern de la UE amb Turquia el passat 8 de març que contempla la devolució a Turquia de tots els refugiats -sirians i de qualsevol altra nacionalitat- que arribin a la Unió Europea.

Per això, tots els grups municipals socialistes, a més del PSOE al Consell d'Eivissa, presentaran una moció conjunta per instar els ajuntaments i a la màxima institució insular a exigir a la UE i a tots els governs europeus -inclòs l'espanyol- perquè donin una resposta humanitària urgent davant la greu situació que viuen les persones refugiades; una resposta respectuosa amb el dret internacional d'asil i amb els drets humans. En aquest sentit, la moció inclou exigir al govern de la UE i als Estats membres "la retirada de qualsevol acord, pacte, conveni o proposta d'acció que no respecti el dret internacional d'asil o convenis internacionals sobre drets humans signats per la UE".

Des de la FSE, creiem que, en cas de confirmar-se aquest pacte, la Unió Europea no estaria respectant els convenis internacionals sobre dret internacional d'asil. De cristal·litzar aquest pacte, a més, considerem que estaríem assistint al procés de desconstrucció de la UE. Els i les socialistes espanyols no reconeixem aquesta Europa, i creiem que no es pot fer un acord d'interessos amb Turquia utilitzant els drets de les persones refugiades i emigrants com a moneda de canvi, perquè el considerem inadmissible.

Així mateix, volem mostrar la nostra adhesió a les peticions d'organitzacions no governamentals, Alt Comissionat de l'ONU per a les persones refugiades i activistes pro drets humans en la denúncia, rebuig i exigència de retirada del preacord de la Unió Europea i Turquia per a devolucions massives, així com l'exigència d'abordar amb urgència la crisi de les persones refugiades defensant els drets humans, creant passadissos humanitaris, per acollir-los amb respecte i solidaritat.

Per tot això, des de la FSE, demanem a totes les institucions insulars que se sumin al manifest "Passatge Segur" subscrit per multitud d'organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tot Europa i, en aquest sentit, s'insti a la UE i als seus Estats membres perquè ordenin la creació de passadissos humanitaris, per tal de possibilitar l'asil d'aquestes persones entre els 28 Estats membres de la Unió Europea.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube