Notícies

18 juliol 2018, 09.25
2018-07-18-09-27-53El PSIB-PSOE ha celebrat a la seu de Miracle un debat sobre la regulació de l'eutanàsia que s'està tramitant al Congrés dels Diputats, en el qual han participat Jesús Maria Fernández, portaveu socialista de Salut al Congrés, Vicenç Thomàs, diputat del...
14 juliol 2018, 07.32
2018-07-14-07-36-30Els Socialistes de Mallorca han celebrat el seu primer sopar d'estiu a les Cases de Son Sant Martí de Muro amb la participació de més de 500 militants i simpatitzants de la formació. La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha aprofitat...
04 juliol 2018, 07.02
2018-07-04-07-03-48Quan el Consell Rector de l'AECID confirmi el nomenament, la socialista palmensana s'incorporarà a l'estructura del Govern de Pedro Sànchez com també ho han fet altres dones socialistes de Balears com Carmen Orte i Bel Oliver El PSIB-PSOE ha celebrat...

pintades feixistes Montuiri oct 2017La secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica del PSIB-PSOE, Silvia Cano, ha denunciat aquest «acte vandàlic» que deshonra la memòria de les víctimes i que seria «contrari a la llei de Memòria Democràtica que està enllestint el Parlament»

El PSIB-PSOE ha manifestat el seu rebuig i una enèrgica condemna a les pintades feixistes aparegudes avui al cementiri de Montuïri i la secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica, Sílvia Cano, ha censurat durament l’actitud «antidemocràtica i intolerant en un espai en el qual s’està treballant per recuperar les restes de persones assassinades a mans, precisament, del règim feixista».

La socialista ha recordat que aquesta legislatura, gràcies a les iniciatives impulsades als Acords pel Canvi com la llei de Fosses, «estam restituint un deute de la democràcia amb les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista», pel que ha demanat «respecte i tolerància» cap a la intensa feina que estan realitzant els equips d'arqueòlegs i voluntaris a la fossa de Montuïri.

Silvia Cano ha titllat l’acció de «d'acte vandàlic» i ha recordat que, segons la Llei de Memòria Democràtica que s’està acabant d’enllestir al Parlament de les Illes Balears, «serà considerat un acte contrari a la memòria democràtica qualsevol exhibició pública de símbols realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim dictatorial», sancionant els danys als Espais de la Memòria que honoren a les víctimes i l'incompliment de la seva retirada.

Aquesta llei, que està en tramitació, neix per «saldar un deute amb les víctimes i evitar la repetició dels errors del passat», al mateix temps que pretén «impulsar la memòria d’aquelles persones que han possibilitat que avui puguem gaudir dels drets i llibertats de la nostra democràcia».

Seguint amb aquest esperit, els socialistes han fet una crida «a la tolerància i a la convivència» demanant «respecte a les víctimes i evitant actes tan indignes com els que hem vist avui».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube