Notícies

15 desembre 2017, 10.41
2017-12-15-10-52-58La Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears ha definit el calendari d'aprovació dels pressuposts pel 2018, que tendrà lloc en els plenaris de dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve. Un fet que el portaveu del Grup Parlamentari...
13 desembre 2017, 12.39
2017-12-13-12-54-44Julio Cruz apela a la “comprensión” y “esfuerzo” del Ministro de Fomento para que “el 75% de subvención en el transporte aéreo” sea posible a partir de enero de 2018”, entre otras medidas, y así “los 2.380.000 personas que residimos en las Islas...
13 desembre 2017, 10.21
2017-12-13-10-23-48La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha assistit a Rubí per participar a la campanya electoral dels socialistes de Catalunya, en suport a la candidatura de Miquel Iceta a la presidència de la Generalitat. Un candidat del qual la...

pintades feixistes Montuiri oct 2017La secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica del PSIB-PSOE, Silvia Cano, ha denunciat aquest «acte vandàlic» que deshonra la memòria de les víctimes i que seria «contrari a la llei de Memòria Democràtica que està enllestint el Parlament»

El PSIB-PSOE ha manifestat el seu rebuig i una enèrgica condemna a les pintades feixistes aparegudes avui al cementiri de Montuïri i la secretària d’Igualtat i Memòria Democràtica, Sílvia Cano, ha censurat durament l’actitud «antidemocràtica i intolerant en un espai en el qual s’està treballant per recuperar les restes de persones assassinades a mans, precisament, del règim feixista».

La socialista ha recordat que aquesta legislatura, gràcies a les iniciatives impulsades als Acords pel Canvi com la llei de Fosses, «estam restituint un deute de la democràcia amb les víctimes de la guerra civil i la dictadura franquista», pel que ha demanat «respecte i tolerància» cap a la intensa feina que estan realitzant els equips d'arqueòlegs i voluntaris a la fossa de Montuïri.

Silvia Cano ha titllat l’acció de «d'acte vandàlic» i ha recordat que, segons la Llei de Memòria Democràtica que s’està acabant d’enllestir al Parlament de les Illes Balears, «serà considerat un acte contrari a la memòria democràtica qualsevol exhibició pública de símbols realitzats en commemoració, exaltació o enaltiment individual o col·lectiu de la revolta militar de 1936 i del franquisme, dels seus dirigents o de les organitzacions que van sustentar el règim dictatorial», sancionant els danys als Espais de la Memòria que honoren a les víctimes i l'incompliment de la seva retirada.

Aquesta llei, que està en tramitació, neix per «saldar un deute amb les víctimes i evitar la repetició dels errors del passat», al mateix temps que pretén «impulsar la memòria d’aquelles persones que han possibilitat que avui puguem gaudir dels drets i llibertats de la nostra democràcia».

Seguint amb aquest esperit, els socialistes han fet una crida «a la tolerància i a la convivència» demanant «respecte a les víctimes i evitant actes tan indignes com els que hem vist avui».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube