Imprimeix
PDF

Pere Joan Pons: «Estam en contra del copagament perquè el nostre model sanitari és públic, universal i gratuït»

pere joan pons set 2016El diputat socialista ha defensat un model sanitari «totalment oposat al del PP» després de l'amenaça del Govern Rajoy d'incrementar el copagament farmacèutic als pensionistes

Pons ha posat el Govern de les Illes Balears com exemple de gestió dels socialistes «retornant les targetes sanitàries als immigrants o fent que els pensionistes no paguin l'excés del copagament dels medicaments»

El diputat socialista per les Illes Balears al Congrés, Pere Joan Pons ha deixat clara la postura dels socialistes davant la nova amenaça del Govern Rajoy de tornar a incrementar el copagament farmacèutic als pensionistes. Pons ha manifestat que «estam en contra del copagament perquè el nostre model sanitari és públic, universal i gratuït».

El diputat socialista ha assegurat que el sistema sanitari «no passa per més copagaments, hi estam radicalment en contra», a més de defensar un model «totalment oposat al del PP».

Pere Joan Pons ha posat exemples del que està fent el Govern de les Illes Balears per demostrar quin és el model sanitari dels socialistes recordant «el retorn de les targetes sanitàries als immigrants, l'eliminació de la taxa per renovar la targeta sanitària, la supressió de copagaments a malalts d'altres illes, la gratuïtat d'alguns medicaments per afectats de malalties rares o fer que els pensionistes no paguin l'excés del copagament dels medicaments».

L'amenaça del Govern Rajoy d'ajustar a l'alça les quantitats a desemborsar pels perceptors de pensions a partir dels 18.000 euros anuals afectaria a 2,34 milions de pensionistes de tot l'Estat. Segons l'INE, la xifra de persones majors de 65 anys que cobren més de 18.000 euros a l'any és de 1,2 milions de dones (el 24,4% de les jubilades) i 1,14 milions d'homes (30,8% dels jubilats).

Pons ha recordat l'oposició ferma dels socialistes al Real Decret 16/2012 que va implantar el sistema de copagament, afectant de manera especial als pensionistes i que ha provocat que a Balears un 5,92% de la població hagi deixat de prendre un medicament perquè no el poden pagar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube