Imprimeix
PDF

Armengol destaca l'aposta dels socialistes per les polítiques de joventut "per transformar la realitat social que encara no ens agrada"

FAS I Fòrum JSIB Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears celebren avui el I Fòrum Institucional Jove, un espai per debatre i posar en comú les polítiques pels joves que els socialistes estan duent a terme des de les distintes institucions de la comunitat autònoma.

A la jornada, participen regidors de joventut, membres de les JSIB i càrrecs institucionals amb competències en aquesta matèria, a més de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha explicat que «en aquests moments s'estan transformant realitats socials en benefici de la ciutadania des d'una aposta clara de les Joventuts Socialistes per millorar les coses».

L'objectiu d'aquest fòrum, tal com ha explicat Armengol, és elaborar una ponència amb la situació actual de les polítiques de joventut i tot el que manca per fer, que serà remesa al PSIB-PSOE per tal d'impulsar totes les conclusions que sorgeixin de la trobada i «millorar les polítiques públiques que es fan des de les institucions».

Així i tot, la secretària general ha argumentat el canvi important que hi ha amb les oportunitats per als joves respecte a la passada legislatura amb el PP, destacant que «hem creat més espais de democratització i de participació recuperant el Consell de la Joventut, on tornam a tenir la implicació directa dels joves en la decisió de les polítiques públiques que es fan des del Govern».

Armengol ha recordat que les polítiques de joventut són transversals i per això des de Balears «es fa una aposta clara per l'educació pública, per la sanitat i la prevenció de la malaltia, per la política d'habitatge tan necessària i polítiques de recerca i d'innovació perquè el talent es quedi a les nostres illes».

Ara bé, si hi ha un repte pels joves és el de trobar feina, ja que molts no poden trobar un lloc adequat a la seva formació i a les seves necessitats. Per aquest motiu, Armengol ha insistit en el fet que «estam lluitant contra la precarietat laboral i hem destinat 7,5 milions d'euros per oferir la primera feina a joves universitaris o amb formació professional superior perquè tenguin l'oportunitat de treballar a una administració pública i poder començar una vida laboral digna».

Unes iniciatives que Armengol ha animat a seguir desenvolupant i proposant als i les joves socialistes perquè «les JSIB estan demostrant que tenen ganes de fer feina, grans idees i moltes persones preparades per tirar endavant un canvi social a les Illes Balears».

Per part seva, el secretari general de les Joventuts Socialistes de Balears, Marc López, ha avançat que aquest primer Fòrum Institucional vol contribuir a «millorar les polítiques de joventut per poder millorar la igualtat d'oportunitats per als joves de les Illes Balears», compartint experiències del que es fa a les institucions i analitzant què s'ha de millorar per establir un full de ruta a seguir.

La ponència final, segons ha apuntat López, inclourà aspectes com la participació democràtica dels joves, el foment de l'ocupació, la cultura i la participació dels joves en els municipis.

A la inauguració del fòrum també ha participat el secretari de Política Institucional de les Joventuts Socialistes d'Espanya, Luís Salaya, qui s'ha mostrat orgullós del fet que «els joves podem gestionar i assumir polítiques de joventut», i s'ha felicitat que el Govern d'Armengol «faci una aposta tan valent pels joves després de tants d'anys de retallades del PP».

Durant la jornada assistiran per fer les seves aportacions al debat la vicepresidenta del Consell de Menorca, Susana Mora o el batle de Palma, Jose Hila, entre d'altres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube