Imprimeix
PDF

El PSOE es compromet a beneficiar les comunitats perjudicades per l'infrafinançament, com Balears

FAS 39 Congrés Federal PSOELa feina dels socialistes de Balears a les distintes comissions del Congrés Federal del PSOE ha donat els seus fruits, ja que s'han aprovat «qüestions absolutament fonamentals i positives per a la nostra comunitat autònoma».

Així ho ha defensat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qui ha destacat el compromís socialista «de beneficiar a aquelles comunitats autònomes que per l'infrafinançament ens hem hagut d'endeutar més i que per tant tenim un deute més elevat que altres, la qual cosa s'hauria de corregir».

Aquesta ha estat la primera de les reivindicacions dels socialistes de les illes acceptada a la ponència marc del PSOE, però no l'única. Tal com ha explicat la dirigent socialista, també s'ha acceptat tot allò que fa referència al Règim Especial per Balears, ja que segons s'inclou al renovat projecte polític socialista, «amb l'objectiu de potenciar les oportunitats dels territoris insulars, l'Estat s'ha de comprometre a desenvolupar una política de compensació econòmica que garanteixi la competitivitat dels territoris a través de la definició de règims especials i fiscals», una qüestió del tot necessària per a les Illes Balears.

En aquest sentit, Armengol ha celebrat que «des del Partit Socialista anam avançant en compromisos polítics que realment són importants pels ciutadans i ciutadanes de les nostres illes, que desgraciadament han estat tractats injustament pel Govern d'Espanya».

Un altre fet històric és el reconeixement de la plurinacionalitat «com a forma d'entendre Espanya i d'intentar resoldre el conflicte territorial». A més a més, el PSOE també accepta l'Estat plurilingüe, la qual cosa suposa reconèixer la identitat pròpia de les llengües cooficials de molts de territoris i se'ls doni la rellevància que toca».

Tots aquests avanços formaran part de la ponència marc del PSOE, que és el full de ruta polític per als propers anys.

Una àmplia delegació dels Socialistes de Balears s'ha desplaçat fins a Madrid per participar d'aquesta trobada que conclourà demà amb la votació dels òrgans federals per part dels delegats i delegades i la cloenda per part del nou secretari general, Pedro Sánchez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube