Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE inicia el seu procés congressual «amb la voluntat d'aprofundir en el canvi i seguir acostant el partit a la ciutadania»

Bel Oliver PSIB 19-06-17El PSIB-PSOE ha fet una valoració «molt positiva» del desenvolupament del 39 Congrés Federal d'aquest cap de setmana, que la secretària d'Organització, Bel Oliver, ha qualificat com «el congrés de la unitat i de situar el partit una altra vegada a l'esquerra, que és on sempre l'hem volgut tenir des de Balears».

Oliver s'ha mostrat molt satisfeta de la representació dels socialistes de les illes als principals òrgans federals, amb l'entrada de Vicent Torres com a secretari de Províncies, Consells Insulars i Cabildos. Una àrea que segons Oliver, «denota la importància que el Partit Socialista dóna a les illes, amb una persona que té un coneixement profund de la realitat insular i que defensarà les necessitats d'aquests territoris».

A més a més, Oliver també ha celebrat que «tenim més representació que mai al Comité Federal, passant d'elegir dos membres a quatre», que seran els diputats nacionals Sofía Hernanz i Pere Joan Pons, la diputada autonòmica Maria José Camps, i el militant socialista de Palma, Antonio Pareja, als quals s'han de sumar Vicent Torres com a membre de l'Executiva Federal i al nou secretari o secretària general del PSIB-PSOE que surti del congrés autonòmic.

La secretària d'Organització també ha destacat la incorporació a la ponència marc, full de ruta del partit per als propers anys, d'una sèrie de reivindicacions fetes des del PSIB-PSOE en forma d'esmenes. En aquest sentit, Oliver ha remarcat la incorporació de qüestions com el finançament autonòmic, «on reconeixem que les comunitats infrafinançades que s'han hagut d'endeutar per aquest fet han de tenir una millora dels recursos que reben de l'Estat».

De fet, també s'incorpora el Règim Especial per Balears, ja que «es reconeixen les dificultats, costos i desavantatges dels territoris insulars i del dret a compensar-ho», i el caràcter plurinacional i plurilingüe de l'Estat, «per entendre l'Espanya del segle XXI i les múltiples llengües que la conformen», ha apuntat Oliver.

Inici procés congressual PSIB-PSOE

Una vegada acabat el Congrés Federal, els socialistes comencen avui a actualitzar el PSIB-PSOE amb l'obertura del termini per presentar les precandidatures a la secretaria general, entre avui i demà, amb l'objectiu «d'aprofundir en el canvi i obrir el partit a la ciutadania».

Tal com ha explicat Oliver, després de la presentació de precandidatures vendrà la recollida d'avals, la campanya informativa, la votació en primàries i finalment el 13è congrés autonòmic, els dies 21 i 22 de juliol.

Serà en aquest congrés on es debatran totes les propostes a la ponència marc que avui mateix s'enviarà a tota la militància perquè la pugui millorar i enriquir. «Començam un procés important per renovar el contingut de les nostres propostes, aprofundir el canvi iniciat i triar el nostre lideratge de forma oberta i amb la participació de tota la militància»; ha avançat la secretària d'Organització.

Finalment, Oliver ha esperat que aquest sigui un procés «d'unitat i de reflexionar bé el nostre projecte per acostar-lo a la ciutadania amb propostes de futur».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube