Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE recolza les reivindicacions de les cambreres de pis i participarà a la concentració de dia 18 d’agost

Iago Negueruela Foto Executiva PSIBEl portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha manifestat el recolzament del partit a les reivindicacions del col·lectiu de cambreres de pis i ha anunciat que dirigents i militants socialistes participaran a la concentració del proper dia 18 d'agost, convocada per les Kellys Unidas Baleares, en la que protestaran contra la situació d'abús laboral que pateixen.

Negueruela ha expressat el «compromís més absolut» dels socialistes en la lluita per una ocupació digne i de qualitat, pel que una de les prioritats és «derogar la reforma laboral que tant de mal està fent als treballadors i treballadores».

El portaveu socialista ha mostrat així l'adhesió del PSIB-PSOE a la concentració convocada baix el lema 'Jubilació anticipada i treball digne', «dues demandes que també defensam els socialistes a les institucions», ha declarat Negueruela, ja sigui a través d'iniciatives parlamentàries a les diferents cambres o a través de l'acció de govern.

Així, Iago Negueruela ha recordat importants iniciatives com la reforma de l'article 42 de l'Estatut del Treballador, una iniciativa presentada pel PSOE al Congrés dels Diputats a iniciativa del PSIB i gràcies a la feina conjunta amb els sindicats, que s'ha admès a tràmit aquesta legislatura. Una reforma que suposaria que totes les empreses que subcontractin la seva activitat principal haurien de garantir als treballadors i treballadores els salaris i condicions laborals establerts al conveni col·lectiu sectorial de cada Comunitat, eliminant així les diferències de sous i condicions que pateixen els treballadors de les empreses subcontractades.

Els socialistes també han recordat el seu compromís amb una altra reclamació del col·lectiu de cambreres de pis com és el reconeixement de les malalties que pateixen com a malaltia professional, un compromís electoral que va adquirir Pedro Sánchez davant aquest col·lectiu a un acte celebrat a Calvià.

Recentment, els socialistes també han reclamat des del Senat que el Govern central actuï d'ofici i valori el possible reconeixement de l'activitat de les cambreres de pis com activitat especialment «penosa, perillosa i nociva» a efectes d'establir una possible jubilació anticipada a aquest col·lectiu.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube