Imprimeix
PDF

Els socialistes celebren la Setmana de Mobilitat Sostenible impulsant activitats i iniciatives als ajuntaments

Logo PSIB nouJoventuts Socialistes de les Illes Balears participa al ‘Park(ing) day’ i els regidors socialistes presentaran mocions als seus ajuntaments defensant mesures per «millorar el transport públic i fomentar alternatives a l’ús del cotxe privat»

Amb motiu de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible, la secretaria de Sostenibilitat del PSIB-PSOE que ocupa Joan Ferrer ha coordinat les activitats i iniciatives polítiques que es presentaran als ajuntaments de les illes amb les quals pretenen aconseguir una mobilitat més sostenible «per millorar el present i assegurar el futur».

Els socialistes han preparat un seguit d’actuacions per conscienciar a la ciutadania sobre la importància d’adoptar hàbits de mobilitat sostenible, a més d’impulsar accions en aquest sentit per part de les administracions públiques i, així, lluitar contra el canvi climàtic i aconseguir unes ciutats i uns pobles amb menor volum de trànsit i amb índexs de contaminació atmosfèrica més baixos.

Per una banda, els socialistes presentaran a tots els ajuntaments de les Illes Balears una moció amb la quals pretenen «impulsar alternatives a l’ús del cotxe privat», com «la millora de la xarxa urbana de transport, la generalització de l’ús de la bicicleta a tots els vials, la pacificació del trànsit o la recuperació d’espai per als vianants».

En el text de la moció, els socialistes també reclamen que cada consistori, en cas de no tenir-ho, «redacti un Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)» que permeti desenvolupar estratègies locals per fer front a aquest problema i adoptar mesures per acabar amb la «cultura del cotxe».

Conscients de la falta d’aposta, en la darrera legislatura, de mesures encaminades a una mobilitat sostenible, els socialistes també reclamen un «millor finançament a l’Estat per millorar les connexions urbanes i interurbanes amb transport públic col·lectiu».

‘Park(ing) day’
A més, Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) participa, dins el marc de la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible, al ‘Park(ing) Day’, una iniciativa amb la qual els socialistes pretenen explicar les seves propostes per unes illes més sostenibles.

En aquest sentit, l’organització juvenil «convertirà un aparcament en un espai d’esbarjo i conversa» el divendres 15 de setembre a les 17:30h a la plaça de les Columnes de Palma per tal d’exposar les iniciatives dels socialistes per «fomentar l’ús del transport públic o la bicicleta».

Els socialistes també han remarcat les polítiques engegades en matèria de sostenibilitat pel Govern del Canvi com l’aposta per l’electrificació del tren fins a Manacor, el projecte d’implantació del bus elèctric a la xarxa TIB o l’increment d’infraestructures als municipis de les illes que faciliten la implantació del vehicle elèctric.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube