Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE inicia una ofensiva política contra el tràfic de dones amb fins d’explotació sexual

Sílvia Cano SIgualtatEl PSIB-PSOE, amb motiu de la commemoració, el proper 23 de setembre, del Dia Internacional contra l'explotació sexual i el tràfic de dones, nines i nins, ha iniciat una ofensiva política contra aquesta xacra de la nostra societat, especialment a Balears.

Segons un recent informe elaborat pel Grup d'Estudis de la Prostitució a les Illes Balears (GEPIB), a les nostres illes al voltant de 100.000 homes fan ús de la prostitució cada any. Entre 4700 i 4900 homes de les nostres illes recorren de manera freqüent a la prostitució, amb la compra de cinc o més serveis sexuals al més, essent els joves de la nostra comunitat els més propensos a acudir a la compra de sexe. Aquest informe calcula que a l'arxipèlag es mouen uns 50 milions d'euros anuals, malgrat aquesta és una estimació a la baixa.

La secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, Silvia Cano, ha coordinat les accions que es posaran en marxa en els propers dies per fer front un drama que afecta 20 milions de persones al món. A Europa, es calcula que unes 500.000 dones treballen en la mal anomenada indústria del sexe. De fet, segons l'Organització Mundial per a les Migracions, la majoria de les 500.000 dones immigrants que entren il·legalment cada any en la Unió Europea per prostituir-se arrelen en territori espanyol.

La prostitució, de la qual els socialistes es declaren abolicionistes, és una de les principals causes de la tracta amb finalitats d'explotació sexual, ja que subdesenvolupament i prostitució, van intrínsecament de la mà. El 90% de les dones que exerceixen la prostitució són dones immigrades i segons informes policials, majoritàriament víctimes de la tracta.

L'explotació sexual és, segons Cano, "una forma d'esclavitud, un exercici de violència de gènere, una vulneració dels drets humans i una cruel manifestació de la desigualtat i de la feminització de la pobresa».

Per tal d'abordar des de diferents vessants el fenomen del tràfic de persones amb fins d'explotació sexual, els socialistes celebren una taula rodona que es celebra dia 21 de setembre a les 19:00h a la seu d'UGT de Palma (c/ Font i Monteros, 8) baix el nom ˝L'explotació sexual de dones. L'esclavitud al cap de cantó˝.

Aquesta sessió de debat comptarà amb el testimoni en primera persona d'una dona que ha sobreviscut a l'infern del tràfic de persones per explicar la seva dura experiència amb aquests xarxes delictives i com va poder sortir d'aquest món de l'explotació sexual de dones que mou més 32.000 milions de dòlars a l'any.

A més de la participació de Natàlia Troya, secretària d'Igualtat de la Federació dels Socialistes de Mallorca, la jornada també comptarà amb la presència de Valentina Milano, jurista especialitzada en dret internacional i tràfic de persones, per oferir una perspectiva teòrica, a més de comptar amb Maria Magdalena Alomar, coordinadora de projectes de Casal Petit- Germanes Oblates que treballen per la inserció laboral i social de les dones prostituïdes, per donar el punt de vista de les entitats que treballen directament en aquest camp.

PNL i mocions als ajuntaments

Silvia Cano defensarà, també el proper dijous 21 de setembre, una Proposició No de Llei a la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans en la que demana al Govern de les Illes Balears que «implementi el Pla Integral de lluita contra la tracta de dones i nines amb fins d'explotació sexual 2015-2018», a més de demanar a l'Executiu autonòmic que «treballi per la prevenció i sensibilització envers aquesta realitat i que garanteixi una efectiva protecció, recuperació i integració sociolaboral de les víctimes».

A més, en la iniciativa parlamentària, els socialistes reclamen al Govern d'Espanya que prengui «mesures per desincentivar la demanda de la prostitució i estudiar, com s'ha fet a altres països, la penalització de la compra de sexe».

En el mateix sentit que aquesta Proposició No de Llei, però adaptada a les competències pròpies dels municipis, els socialistes també presentaran mocions als ajuntaments de Balears per acabar amb aquesta vulneració dels drets humans i promoure ordenances més respectuoses amb les víctimes i sancionadores amb els prostituïdors, còmplices necessaris d'aquesta esclavitud del S.XXI.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube