Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE felicita a sindicats, patronal i Govern per l'acord que permetrà un augment del 17% dels salaris en hoteleria

Logo PSIB nouEl PSIB-PSOE vol felicitar als sindicats i a la patronal per l'acord assolit avui pel qual els salaris del sector de l'hoteleria augmentaran fins a un 17% en els propers quatre anys, així com també a la conselleria de Treball, Comerç i Indústria per la mediació i per propiciar l'acord.

Els socialistes ho consideren un acord «històric» que permetrà «augmentar significativament la qualitat de l'ocupació del sector, ja que a més de l'augment salarial l'acord contempla que les externalitzacions hagin de garantir els salaris establerts als convenis col·lectius, es vigilaran de les càrregues de treball i s'impulsaran mesures concretes per facilitar el reconeixement i la detecció de malalties professionals».

Són propostes que tant els socialistes com la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han reclamat i defensat i que a partir del 2018 es traduiran en fets concrets per als treballadors i treballadores.

Tota una sèrie de beneficis que s'han assolit després d'un procés de diàleg sincer, consens i enteniment coordinat per la conselleria de Treball del Govern de les Illes Balears. És per aquest motiu que els socialistes lamenten que el president del PP, Biel Company, atribueixi aquest augment salarial a les polítiques del seu partit «que només han potenciat la precarietat i la contractació a curt termini i amb salaris molt baixos malgrat estar en un context de creixement econòmic».

Per això, els socialistes consideren «ridícul» que Company s'atribueixi els mèrits d'unes millores salarials «que ni tan sols s'ha atrevit a reclamar ni al Parlament de les Illes Balears ni als empresaris».

Finalment, els socialistes volen encoratjar a Govern, sindicats i empresaris a seguir treballant en la mateixa línia perquè aquest necessari augment de salaris sigui una realitat a la resta de sectors econòmics de la comunitat autònoma.

De fet, els socialistes recorden que «mentre amb el Govern del PP Balears era el motor de la precarietat, ara les illes lideren la creació d'ocupació i aposten per l'ocupació de qualitat amb mesures com el Pla de Lluita Contra la Precarietat en el Treball i la negociació dels convenis col·lectius sectorials, que avui ha donat tan bon fruit.

Una tasca que no serà plenament satisfactòria fins que no es derogui la reforma laboral del PP.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube