Imprimeix
PDF

Armengol trasllada a Catalunya l'exemple de com a Balears el diàleg i el consens serveixen per donar solució als problemes que té la ciutadania

Francina Armengol a Rubí desembre 17La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha assistit a Rubí per participar a la campanya electoral dels socialistes de Catalunya, en suport a la candidatura de Miquel Iceta a la presidència de la Generalitat.

Un candidat del qual la socialista ha apuntat que és una persona «valenta, capaç de cercar solucions, de fugir de la brega continuada i construir una Catalunya de la qual tothom se'n senti orgullós».

La secretària general ha defensat que Catalunya «necessita algú que retorni el seny català, que posi pau social, que sigui capaç d'orientar el país cap al creixement econòmic i cap a la redistribució de la riquesa i centrat en garantir drets de ciutadania», una tasca que «només pot aconseguir Miquel Iceta».

Armengol ha aprofitat l'ocasió per situar a Balears com a exemple de què des del diàleg i el consens es pot donar solució als problemes que té la gent. «Vàrem heretar una societat molt crispada i amb diàleg hem retornat la pau social a les aules, hem incrementat el nombre de professors i professionals sanitaris i hem impulsat una Renda Bàsica pionera a l'Estat, perquè si no hi ha un socialista governant, hi ha gent que deixa de tenir veu i ser atesa».

A més a més, la dirigent socialista ha afegit que «des del diàleg estam millorant els contractes laborals de milers de treballadors i des del diàleg hem aconseguit que patronals i sindicats signin un nou conveni d'hoteleria amb pujades salarials del 17% en quatre anys».

La secretària general també ha fet referència a l'infrafinançament històric que pateixen comunitats com Balears, Catalunya i el País Valencià, assegurant que «no és possible un nou sistema de finançament que segueixi castigant als territoris que més aportam al conjunt, per la qual cosa està molt bé la proposta de Miquel Iceta per demanar a l'Estat la condonació de part del deute i així ho defensarem junts en el conjunt d'Espanya».

Finalment, Armengol també ha volgut deixar clar que «mai he volgut una frontera entre les Illes Balears i Catalunya, però la crisi territorial no s'arregla ni amb la policia ni als jutjats, sinó que s'arregla des del diàleg i el consens, això és el que vol oferir el socialisme».

Per això, la secretària general ha demanat el vot per Miquel Iceta perquè «necessitam un president a Catalunya que ajudi a canviar moltes coses a Espanya que també beneficiarien a les Illes Balears, perquè el millor que li pot passar a Catalunya és que Iceta sigui president».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube