Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE acusa el PP de treure pit després d'haver-se finançat irregularment «quan ni tan sols han demanat perdó a la ciutadania»

Andreu Alcover PIB 021116El PSIB-PSOE ha lamentat que el PP tregui pit pel seu finançament irregular durant la campanya de 2007. Així ho ha assegurat el portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, qui ha explicat que «l'informe del Consell Consultiu aval·la la nulitat de l'acord administratiu que va propiciar la concessió d'aquella subvenció que es va fer servir de forma irregular en la darrera campanya electoral de Jaume Matas».

Tal com ha recordat Alcover, un fet que sembla haver oblidat el PP és que «el seu gerent, Fernando Areal, va confessar un delicte electoral per haver pagat la campanya del 2007 amb doblers negres», tal com confirma la sentència judicial de l'esmentat cas, que reconeix el finançament irregular de la formació per l'esmentada campanya però no obliga al retorn dels doblers.

Per això, el portaveu considera «vergonyós» que el PP tregui pit d'uns fets «pels quals encara no han estat capaços ni d'explicar ni de demanar perdó a tota la ciutadania».

Precisament és amb la quantitat del retorn dels doblers irregulars on la Sindicatura de Comptes i el Consell Consultiu tenen la discrepància, però «en cap cas es posa en dubte el fet confessat i provat judicialment, com és el finançament irregular de la campanya del PP el 2007.

A més a més, els socialistes recorden que «és la Sindicatura de Comptes l'òrgan competent en matèria de fiscalització de subvencions electorals i el que va dictaminar que el PP ha de retornar 153.000 euros a les arques públiques», iniciant a partir d'aquí el procediment de revisió d'ofici per part del Govern.

Alcover recorda que «a més d'aquesta, hi ha més sentències que confirmen el finançament irregular del PP, com al del cas Scala o el Palma Arena, per la qual cosa no entenem el triomfalisme mostrat en aquest cas».

Finalment, i per tot això, Alcover ha demanat al president del PP, Biel Company, que demani perdó a tota la ciutadania pels doblers que s'han fet servir indegudament i ha animat al Govern «a seguir amb la tasca avalada pel Consell Consultiu per aconseguir que el PP torni fins al darrer dobler públic».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube