Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE constitueix el Grup LGTBI amb l'objectiu de seguir impulsant polítiques que afavoreixin la igualtat i la no discriminació del col·lectiu

constitucio grup lgtbi feb 2018Sílvia Cano, secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, i Francisco Benito, coordinador del grup, s'han reunit amb Ben Amics i Chrysallis Balears per escoltar les seves demandes i establir objectius de feina comuns

El PSIB-PSOE ha constituït el Grup LGTBI del nou mandat, que estarà coordinat per Francisco Benito, i que pretén seguir analitzant i impulsant polítiques que afecten a les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de Balears.

El primer assumpte que ha posat damunt la taula el renovat grup LGTBI socialista és la Llei LGTBI, que el mes de maig complirà dos anys de la seva aprovació i amb la qual "hem garantit per llei acabar amb les discriminacions al col·lectiu i afavorir la igualtat d'oportunitats".

És una llei que ha estat pionera a tot l'Estat i que era un compromís electoral del PSIB-PSOE incorporat en els Acords pel Canvi.

Així ho ha recordat la secretària d'Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, qui ha afegit que la nova normativa també ha permès "que les lesbianes puguin accedir en igualtat de drets a les tècniques de reproducció assistida", un recurs que el Govern de Bauzá va retallar per motius ideològics.

A més a més, la llei també garanteix un tracte digne i normalitza la diversitat i la identitat de gènere, posant en marxa protocols concrets que milloren la qualitat de vida de les persones del col·lectiu LGTBI, però que encara no poden veure la seva situació resolta perquè "cal i seguirem reclamant la modificació de la llei d'identitat de gènere per donar una passa més en la despatologització de la transsexualitat i possibilitar que els menors trans també puguin acreditar-se amb el DNI conforme al sexe sentit".

Cano també ha aprofitat la trobada per reconèixer la tasca de professionals sanitaris, que en tot aquest temps s'han format en temes LGTBI i a professors i mestres, que amb la seva implicació estan fent "una gran tasca en matèria de prevenció de la LGTBIfòbia i de posada en marxa del protocol contra l'assetjament escolar".

Finalment, Cano també ha emfatitzat la importància de les llistes d'espera en les quals feia vuit anys que 9 persones esperaven per sotmetre's a un canvi de sexe i que gràcies al Govern del Canvi "una d'elles ja s'ha pogut operar i en el proper mes ho faran tres mes".

A partir d'ara, la tasca del Grup LGTBI es centrarà en afavorir i vigilar per la total i correcta implantació d'aquesta llei, per la posada en marxa del protocol d'atenció sanitària a les persones transsexuals i intersexuals i la reivindicació davant l'Estat per modificar la llei d'identitat de gènere i per aprovar en l'àmbit estatal una Llei LGTBI en els mateixos termes que s'ha fet possible a Balears.

Amb motiu de la constitució del Grup LGTBI del PSIB-PSOE del nou mandat congressual, la secretària d'Igualtat i el coordinador del grup, Francisco Benito, han mantingut reunions de feina amb Chrysallis Balears i Ben Amics, per tal d'establir objectius comuns de feina i escoltar les demandes de les dues entitats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube