Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix més autonomia local i financera pels ajuntaments front una nova proposta de Montoro que és "absolutament insuficient"

Batles i batlesses reunió Llei MontoroEl PSIB-PSOE ha reunit als batles i batlesses socialistes de Balears, representants dels Consells Insulars i de les Executives autonòmica i insular per analitzar la nova proposta del Ministeri d'Hisenda relativa a les finances locals. Una mesura que la secretària general, Francina Armengol, ha qualificat d'"absolutament insuficient perquè s'ha de tractar als Consells i als ajuntaments com a institucions madures que són i que estan al servei de la ciutadania".

Armengol ha recordat que els ajuntaments de les illes tenen "500 milions d'euros als bancs que Montoro no els deixa gastar en serveis necessaris per a la ciutadania, tot i que són ingressos que provenen dels imposts de cada un dels municipis i de les illes, per la qual cosa sembla lògic que aquests recursos puguin ser reinvertits en els ciutadans de cada municipi i de cada illa".

És per això que la secretària general ha volgut deixar clar que "mirarem amb lupa l'acord entre el Ministeri d'Hisenda i la FEMP per veure la lletra petita i el pressupost que planteja el senyor Montoro", tenint en compte que l'acord només preveu deixar gastar el superàvit del 2017, la qual cosa "és totalment insuficient".

Per acabar amb aquesta situació, Armengol ha reclamat "aixecar la regla de despesa i derogar la Llei Montoro que ha servit per maquillar el dèficit del Govern d'Espanya, més autonomia local i financera per tal que els batles i batlesses puguin decidir on volen invertir els ingressos dels ajuntaments d'acord amb els compromisos electorals amb els seus ciutadans i ciutadanes".

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Rafa Ruiz, qui ha lamentat que "ens vam presentar a unes eleccions prometent que faríem coses pels nostres municipis però Montoro no ens deixa donar respostes a la ciutadania". En concret, el socialista ha criticat que aquesta normativa no permet donar resposta a perquè no hi ha més policia al carrer, perquè no hi ha més escoletes o perquè no es poden obrir més hores les biblioteques.

Per això, Ruiz ha defensat que "volem recuperar la nostra autonomia local que està recollida a la constitució perquè les minses mesures que Montoro sembla que està començant a obrir no ens solucionen res als ajuntaments de les Illes Balears". En aquest sentit, el també batle d'Eivissa ha insistit en què "mentre els ajuntaments estiguem sanejats i tenguem una bona situació econòmica aquesta llei no té cap sentit i hem de dir prou".

Un dels exemples més absurds de la nova proposta que fa Montoro es troba a l'Ajuntament d'Inca, ja que tal com ha explicat el batle, Virgilio Moreno, "només podríem invertir 3 milions dels 17 que Inca té als bancs, els quals provenen de les butxaques dels inquers i les inqueres".

Per això, el batle socialista ha reclamat a Montoro i Rajoy "que desaparegui la regla de despesa perquè és un instrument que intervé als ajuntaments, per la qual cosa volem autonomia local i fer servir els doblers dels ciutadans en les coses que hem compromès, perquè som els batles i batlesses els que millor coneixem les necessitats dels nostres municipis".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube