Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE destaca el rebuig unànime de la FELIB a la Llei Montoro i exigeix el retorn de l'autonomia local als ajuntaments

Batles i batlesses reunió Llei MontoroEl PSIB-PSOE celebra la unanimitat que ha suscitat a la FELIB la iniciativa de rebuig a la Llei Montoro i la nova proposta del Ministeri d'Hisenda per tal que els ajuntaments només puguin invertir el superàvit del 2017.

El secretari de Política Municipal, Rafel Ruiz, ha destacat la importància que tots els ajuntaments de Balears, també els del PP, reivindiquin el desbloqueig dels romanents municipals, que en el cas de la nostra comunitat autònoma arriben fins a 500 milions d'euros, perquè "som de les autonomies més maltractades i pitjor finançades per l'Estat, amb els ajuntaments més sanejats i així i tot ens segueixen capolant la nostra autonomia per donar serveis i atendre el dia a dia de les nostres ciutats i pobles".

És per això que tant els socialistes com la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears han expressat el rebuig al Decret Llei aprovat per Montoro per reinvertir els superàvits del 2017 perquè "no compleix les expectatives de les Entitats Locals".

A més a més, Ruiz també ha insistit en què "Rajoy no pot impulsar unes normes que ell mateix no compleix", motiu pel qual "els batles socialistes sol·licitam que es derogui la Llei Montoro i que es retorni la nostra autonomia per invertir els sous de tots els ciutadans en donar resposta als problemes que tenen".

Durant la reunió de la FELIB per aprovar aquesta declaració institucional s'han pronunciat en el mateix sentit els batles de Calvià, Alfonso Rodríguez, i Sant Josep, Josep Marí, per denunciar que la nova proposta de Montoro "és un acord de mínims i els ajuntaments necessitam anar més enllà".

En aquest sentit, Rodríguez ha denunciat que malgrat el Decret Llei de Montoro, "l'Estat segueix segrestant els ajuntaments, ja que disposar només dels estalvis del 2017 i no de tots, i només per determinades inversions, és clarament insuficient".

Per això, el batle socialista de Calvià també ha demanat que "els municipis hem de recobrar l'autonomia local per decidir en què destinam els nostres propis recursos, amb l'únic límit de tenir uns comptes sanejats".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube