Imprimeix
PDF

Armengol trasllada a Canàries les polítiques pioneres en matèria d'ocupació impulsades des de Balears

Francina i Marc Pons amb pSOE Canàries i sindicatsLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha mantingut una reunió de feina amb el secretari general dels Socialistes de Canàries, Ángel Víctor Torres, membres de la seva Executiva i dels sindicats CCOO i UGT, amb l'objectiu de traslladar les polítiques actives en matèria d'ocupació que s'estan impulsant des de les illes i que són un referent a la resta del país.

En aquest sentit, Armengol ha destacat que des de Balears "estam compromesos amb els treballadors i treballadores per intentar que tothom tengui una feina digna de qualitat, en això estam fent feina i les xifres ens acompanyen".

Prova d'això és que la nostra comunitat autònoma té un ritme de creixement econòmic destacable, per la qual cosa "ara és important redistribuir la riquesa que es crea i la millor forma per aconseguir-ho és augmentar els salaris, des del Govern ho hem fet amb els treballadors públics i des del minut 1 també ho hem demanat als empresaris".

D'aquesta manera, tal com ha explicat la secretària general, s'ha fet possible un nou conveni de comerç que contempla millores salarials i també el conveni d'hoteleria, "que ja és una referència per a la resta d'Espanya i que suposa una pujada del 17% del salari dels treballadors del sector, de manera que puguin millorar les seves condicions laborals en una terra que està creixent econòmicament però que encara pateix moltes desigualtats".

De fet, és un conveni que afecta a 140.000 treballadors a Balears, per la qual cosa Armengol ha aprofitat per agrair una vegada més a patronal i sindicats per la seva capacitat de diàleg i acord.

A més a més, Armengol també ha traslladat a la reunió altres polítiques actives d'ocupació per reduir l'atur de llarga durada, especialment pels majors de 45 anys i per donar oportunitats als joves. Ara bé, sense cap dubte, la mesura més important a criteri de la secretària general, és que "des del Govern garantim un any de feina a totes les dones víctimes de violència masclista".

Per part seva, el secretari general del PSOE Canàries, Ángel Víctor Torres, ha manifestat sentir una "enveja sana" de les polítiques que s'estan impulsant des de Balears, per la qual cosa ha assegurat que "cal aspirar a un conveni regional que reguli les condicions salarials i laborals en el sector de l'hoteleria i el turisme, seguint el model de l'arxipèlag balear".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube