Imprimeix
PDF

Els socialistes commemoren la proclamació de la Segona República defensant la memòria històrica que "hem d'impulsar i exercitar per fer justícia"

Sílvia Cano i Arnau CompanyLa setmana en què es commemora la proclamació de la segona República, el PSIB-PSOE ha organitzat una xerrada a càrrec d'Arnau Company, Doctor en Història Contemporània, per explicar la situació del Partit Socialista a Mallorca durant aquest període.

Abans del relat històric, la secretària d'Igualtat i Memòria Democràtica Sílvia Cano, ha aprofitat per defensar que "la memòria històrica és conèixer aquest període i treballar per la veritat, la justícia i la reparació".

Una tasca que els socialistes ja estan fent des de les institucions, amb l'Execució de la Llei de Fosses que ja ha permès el retorn d'algunes víctimes del franquisme i la Guerra Civil als seus llocs d'origen i a les seves famílies. A més a més, també s'ha aprovat recentment la Llei de Memòria Democràtica que permetrà anar més enllà per garantir els drets de les víctimes del feixisme i els seus familiars. De fet, aquesta normativa ha fet possible que per primera vegada en la història de la democràcia el Parlament de les Illes Balears hagi condemnat la Dictadura franquista.

A més a més, la socialista ha recordat que amb aquesta llei "reconeixem drets a les víctimes que varen trobar repressió i mort o exili i retem tribut a totes les persones que han contribuït a la democràcia".

És per això que Cano ha explicat que "la memòria l'hem d'impulsar i estimular, per això actes com aquest ens permeten connectar amb la nostra història, els nostres companys i companyes i la seva lluita, que és la nostra".

Una lluita que fa anys que els socialistes defensen perquè forma part del seu ADN i de la seva història, per la qual cosa Cano ha afegit que "amb ponències com les d'avui volem actualitzar el llegat dels companys i companyes que formaren part del període de la segona República, perquè sense memòria no hi ha justícia i els partits i les institucions no podem ser aliens a aquesta tasca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube