Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presentarà iniciatives a tots els ajuntaments per reclamar a l’Estat que posi els doblers compromesos al Pacte Contra les Violències Masclistes

silvia cano juliol 2017El PSIB-PSOE presentarà una moció a tots els ajuntaments de Balears per demanar a l'Estat els recursos que falten per complir el Pacte estatal Contra les Violències Masclistes.

Així ho ha anunciat la secretària d'Igualtat, Sílvia Cano, qui ha denunciat que els Pressuposts Generals de l'Estat només contemplen 80 dels 200 milions d'euros als quals s'havia compromès el Govern de Rajoy per enguany. "És un incompliment flagrant del pacte i una decepció, tenint en compte que aquests 80 milions són els que estaven prevists per als Ministeris mentre que els 100 milions per a les comunitats autònomes i els 20 milions per als ajuntaments no estan pressupostats", ha denunciat Cano.

Per això, la proposta dels socialistes és que l'Estat faci arribar les partides compromeses en el pacte, ja que "no es podrà avançar en l'erradicació de la violència masclista i en l'atenció específica a les dones si no es doten a les diferents administracions dels recursos econòmics adequats".

Per la secretària d'Igualtat, "la lluita contra la violència que s'exerceix cap a les dones ha de ser una prioritat per a tota la societat i també una obligació que correspon a partits polítics i a les administracions en l'àmbit de les seves competències".

Per aquest motiu, cal dotar dels recursos suficients el Pacte d'Estat "que conté 213 propostes d'actuació que aborden el problema de manera integral i que en el seu conjunt milloren la situació de les dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles".

Finalment, Cano ha volgut posar de manifest que la deixadesa i manca de compromís del Govern del PP contrasta amb les polítiques del Govern de les Illes Balears, "des d'on garantim un any de feina a les dones víctimes i des d'on estam aplicant el Pacte Contra les Violències Masclistes amb un pressupost de gairebé 14 milions d'euros i amb mesures concretes, tot plegat insuficient si no tenim el Govern i els recursos que ha d'aportar el Govern d'Espanya".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube