Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es sumarà demà a la manifestació per reclamar el compliment del Pacte Contra la Violència Masclista per part del Govern d'Espanya

Sílvia Cano diputadaEl PSIB-PSOE es sumarà demà a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de Mallorca per reclamar al Govern d'Espanya que compleixi amb els termes pactats en el Pacte d'Estat Contra les Violències Masclistes.

Així ho ha anunciat la secretària d'Igualtat, Sílvia Cano, qui ha avançat que serà una bona ocasió "per denunciar l'incompliment d'aquest acord per part del PP, ja que només ha inclòs 80 dels 200 milions d'euros que havia de preveure per enguany als Pressuposts Generals de l'Estat".

Un incompliment inadmissible, ha denunciat Cano, tenint en compte que els 80 milions que s'han pressupostat són els que han de gestionar els Ministeris, mentre que "no sabem res dels 100 milions que havien de ser gestionats per les comunitats autònomes ni dels 20 pels ajuntaments, institucions més properes als ciutadans".

Per això, els socialistes insisteixen en la necessitat que l'Estat faci arribar les partides compromeses en el pacte, ja que "no es podrà avançar en l'erradicació de la violència masclista i en l'atenció específica a les dones si no es doten a les diferents administracions dels recursos econòmics adequats", ha defensat Cano.

Per la secretària d'Igualtat, "la lluita contra la violència que s'exerceix cap a les dones ha de ser una prioritat per a tota la societat i també una obligació que correspon a partits polítics i a les administracions en l'àmbit de les seves competències".

Per aquest motiu, cal dotar dels recursos suficients el Pacte d'Estat "que conté 213 propostes d'actuació que aborden el problema de manera integral i que en el seu conjunt milloren la situació de les dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles".

Finalment, Cano ha volgut posar de manifest que la deixadesa i manca de compromís del Govern del PP contrasta amb les polítiques del Govern de les Illes Balears, "des d'on garantim un any de feina a les dones víctimes i des d'on estam aplicant el Pacte Contra les Violències Masclistes amb un pressupost de gairebé 14 milions d'euros i amb mesures concretes, tot plegat insuficient si no tenim el Govern i els recursos que ha d'aportar el Govern d'Espanya".

La manifestació sortirà de les 20:00 hores de la Plaça de la Porta Pintada de Palma.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube