Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aposta per la regulació de l'eutanàsia perquè suposarà el conqueriment d'un nou dret social

Debat eutanàsia juliol 2018El PSIB-PSOE ha celebrat a la seu de Miracle un debat sobre la regulació de l'eutanàsia que s'està tramitant al Congrés dels Diputats, en el qual han participat Jesús Maria Fernández, portaveu socialista de Salut al Congrés, Vicenç Thomàs, diputat del Grup Parlamentari Socialista, i Antonio Pareja, secretari de Salut del PSIB-PSOE.

Fernández ha explicat que per qüestió de temps parlamentari la regulació que està tramitant ara la cambra baixa és a proposta de Ciudadanos, tot i que els socialistes han presentat recentment un plantejament "que resol el 99% dels problemes que se'ns presenten en aquest àmbit i que acabarà sent un model en el qual es miraran altres països".

El portaveu socialista a la Comissió de Salut del Congrés ha volgut deixar clar que "des del Partit Socialista sempre hem estat molt proactius a l'hora de regular els drets i garanties de les persones en el procés de morir, per la qual cosa ara pensam que necessitam regular l'eutanàsia garantint els drets i la dignitat de les persones".

Una regulació que, segons la proposta dels socialistes, "és molt positiva, basada en la que tenen altres països europeus i que contempla que es pugui sol·licitar l'eutanàsia en cas de malaltia irreversible i que causi un patiment al pacient difícil de pal·liar". Ara bé, Fernández s'ha mostrat conscient que "hem de tenir molta cura a l'hora de definir els drets de les persones a l'hora de demanar l'eutanàsia i les seves garanties, així com també les dels professionals sanitaris".

Per part seva, el diputat socialista Vicenç Thomàs ha defensat que la regulació de l'eutanàsia ha tengut unes passes legals prèvies, com és la llei de drets i garanties de les persones en el procés de morir, aprovada la legislatura passada per unanimitat i a proposta socialista.

Finalment, el secretari de Salut del PSIB-PSOE, Antonio Pareja, ha celebrat que "els socialistes seguim conquerint drets socials amb la regulació de l'eutanàsia", i ha afegit que "només amb una llei que despenalitzi l'eutanàsia i el suïcidi assistit donarem seguretat jurídica als professionals sanitaris".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube