Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE posa en marxa el Comitè Electoral i el calendari de primàries "per revalidar els governs d'esquerres i seguir transformant Balears"

Executiva PSIB octubre 2018El PSIB-PSOE ha reunit a la Comissió Executiva per aprovar la posada en marxa del Comitè Electoral i la proposta de calendari de primàries, que haurà de ser aprovada per la Comissió Executiva Federal.

Abans de donar compte dels acords adoptats però, el portaveu Iago Negueruela, ha volgut traslladar la solidaritat i suport dels socialistes amb els afectats pel tall en el subministrament elèctric de Menorca, esperant "que es pugui tornar a la normalitat el més aviat possible". De fet, l'Executiva s'ha celebrat amb l'absència de la secretària general, Francina Armengol, qui s'ha desplaçat a l'illa per reunir-se amb batles i amb el Consell de Menorca per analitzar la situació i aportar mesures, també amb el suport del Govern d'Espanya des del primer minut, a través del ministeri de Transició Ecològica.

Negueruela també ha volgut aprofitar per traslladar el suport del PSIB-PSOE als treballadors i treballadores de CEMEX, així com a les distintes concentracions i mobilitzacions que realitzaran en les pròximes setmanes.

Ja de cara als temes tractats a la reunió, Negueruela ha anunciat que el PSIB-PSOE activa la maquinària "per presentar-nos a les pròximes eleccions amb l'objectiu únic de revalidar uns governs d'esquerres que aspiren a seguir transformant les illes, els consells i els ajuntaments". En aquest sentit, s'ha aprovat la constitució del Comitè Electoral, que serà l'òrgan encarregat de "preparar i dirigir la precampanya i campanya electoral, amb tot el que aquesta comporta". Serà dirigit per la secretària d'Organització, Silvana González.

D'altra banda, la Comissió Executiva també ha aprovat la proposta de calendari de primàries, que haurà de ser aprovat per la Comissió Executiva Federal, i que en el cas de la comunitat autònoma estableix que la militància podrà sol·licitar primàries del 31 d'octubre al 8 de novembre. En cas que aquesta sol·licitud no estigui feta pel 50% de la militància, el reglament preveu que la presidenta Francina Armengol sigui designada candidata del PSIB-PSOE a revalidar la presidència del Govern de forma automàtica, tal com estableixen els estatuts per aquelles comunitats on el partit presideix el Govern.

En segon lloc, el calendari trasllada al mes de gener les primàries per als consells insulars i municipis de més de 20.000 habitants. En el cas dels Consells amb presidència i municipis amb batlia, del 2 al 8 de gener la militància pot demanar primàries, i en el cas que aquesta petició no sigui feta pel 50% de la militància, els candidats també serien designats de forma automàtica. Tal com ha avançat Negueruela, "seria el cas de Menorca i Eivissa pel que fa als Consells Insulars, i de Calvià, Inca, Eivissa, Llucmajor, Sant Antoni i Sant Josep.

Finalment, en el cas de Consells i municipis majors de 20.000 sense batlia ni presidència, s'obriria el procés de primàries amb el següent calendari, sent el cas de Mallorca i Formentera en l'àmbit insular, i de Palma, Marratxí, Manacor, Alcúdia, Santa Eulàlia, Maó i Ciutadella en l'àmbit municipal:

- 8-11 de gener: presentació de precandidatures.

- 11-23 de gener: presentació d'avals.

- 26 de gener-1 de febrer: campanya informativa.

- 2 de febrer- votació en cas que hi hagi més d'una candidatura presentada.

- 9 de febrer - segona volta de votació en cas que hi hagi més de dues candidatures presentades.

Pressuposts pel 2019

Finalment, la Comissió Executiva també ha aprovat una proposta de resolució de suport als pressuposts de la comunitat autònoma per al 2019 presentats avui perquè "el nostre objectiu segueix sent governar i aprovar uns comptes que demostren que tenim un govern fort, estable i que funciona".

Per Negueruela, es tracta d'uns comptes altament socials amb més de 3.000 milions d'euros destinats a polítiques socials, la qual cosa suposa 800 milions més per a aquest àmbit que a principi de legislatura.

A més a més, el portaveu socialista ha destacat que els pressuposts contemplen reptes "com els 1.000 milions d'euros en educació, tan reivindicats per la comunitat educativa, baixada de taxes universitàries, eliminació de copagaments sanitaris, augment del 136% de les partides destinades a polítiques d'habitatge, desgravacions en matèria de conciliació i disminució de l'impost de transmissions per a l'adquisició de primer habitatge".

Finalment, Negueruela ha volgut emfatitzar que els pressuposts "accentuen la inversió fins els 610 milions d'euros i compleixen amb les exigències econòmiques".

En definitiva, Negueruela ha conclòs que "tenim un partit centrat en l'aprovació dels pressuposts i activat a nivell electoral per revalidar la confiança de la ciutadania i donar continuïtat a un govern d'esquerres que té molt per transformar".

DOCUMENTS PER DESCARREGAR

Calendari per a l’elecció de caps de llista a la CAIB, Consells Insulars i municipis amb més de 20.000 habitants

Sol.licitud primàries individual

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube