Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta els coordinadors de la Conferència Política 2019 amb l’objectiu d’elaborar una “proposta oberta a la societat, transversal i participada”

20190116 CONFERENCIA POLITICA PSIB-PSOE 2019 copiaLa Conferència Política, que serà els dies 16 i 17 de març, vertebrarà sobre quatre eixos: economia i treball, igualtat d'oportunitats i qualitat de vida, govern de proximitat i feminisme.

El portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha presentat la Conferència Política dels socialistes de les Illes Balears, que ha donat el sus avui amb la primera reunió de treball. Aquesta Conferència Política tindrà lloc els dies 16 i 17 de març i proporcionarà el full de ruta per conformar la base programàtica per a les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig de 2019.

La Conferència Política, que coordinarà el mateix Iago Negueruela, vertebrarà sobre quatre eixos principals: créixer més i millor; igualtat d'oportunitats i qualitat de vida; proximitat, una forma de governar; i feminisme, la gran revolució en marxa. Aquests eixos, alhora, es divideixen en tretze àrees de treball, cada una de les quals la coordinarà una persona especialista en la temàtica.

Negueruela ha explicat que aquesta conferència política persegueix "l'objectiu de renovar idees, apropar-nos de nou a la ciutadania i, fonamentalment, obrir el partit." Aquesta obertura es farà palesa amb la incorporació en els equips de treball de professionals de diversos àmbits productius i socials, molts dels quals són aliens al PSIB. De fet, Negueruela ha explicat que per triar aquests coordinadors "l'única condició ha estat que coneguin bé l'àrea en què treballen i que aportin idees", independentment de si formen part o no del Partit Socialista de les Illes Balears.

El feminisme tendrà un paper clau en aquesta Conferència Política i, per consegüent, en la base programàtica del PSIB per a les properes eleccions municipals i autonòmiques. Negueruela ha posat de relleu aquest fet explicant que "vetllarem perquè en tots els eixos les polítiques d'igualtat i feminisme hi estiguin presents. Per a nosaltres, el feminisme és cabdal i, per descomptat, s'ha d'adaptar de forma transversal en cada un dels eixos, més enllà de donar-li la importància de tenir un eix dedicat".

Avui han quedat conformats els tretze grups de treball, que a partir d'ara passaran a fer feina de manera autònoma. Cada grup elaborarà un document que es debatrà en els dies 16 i 17 de març en el si de la Conferència Política.

"Esperam fer una proposta oberta a la societat, transversal i participada. Més que mai, el partit vol escoltar per poder integrar les idees que tenguin les entitats i per poder fer una proposta de govern pensant en la ciutadania. Creim que s'ha de governar des de la proximitat, des de les illes i per a les illes, i aquesta conferència política és una eina fonamental per a això", ha remarcat Negueruela.

Aquesta Conferència Política és la segona que convoca el PSIB-PSOE, després de la de 2015, de la qual sortiren moltes propostes que acabaren nodrint les polítiques del "Govern del canvi".

 

Els coordinadors de cada àrea seran:

Eix 1: Créixer més i créixer millor

Economia distributiva i Innovació: Maria Antònia Truyols

Turisme, empresa i diversificació productiva: Rafa Ballester / Manel Porras

Sostenibilitat i transició ecològica: Miquel Vadell

Qualitat d'ocupació i conciliació: Isabel Castro

 

Eix 2: Igualtat d'oportunitats i qualitat de vida

Educació, Esport i Formació Professional: Toni Baos

Universitat, Cultura i Recerca: Carles Bona

Salut, Polítiques Socials i Envelliment Actiu: Angélica Miguélez

Mobilitat com a dret de ciutadania: Joan Ferrer

Habitatge: Yolanda Garví

 

Eix 3: Proximitat, una forma de governar

Participació Democràtica i Govern Obert: Lourdes Aguiló

Dignitat i extensió de drets: Lorena Oliver

Institucions al servei de les Illes Balears: Xisco Antich

 

Eix 4: Feminisme, la gran revolució en marxa

Xisca Garí

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube