Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE posa en marxa la Conferència Política escoltant les aportacions de més de quaranta entitats socials

Carcedo Negueruela i MiguélezEl PSIB-PSOE ha posat en marxa la Conferència Política 2019 amb la celebració del primer acte sectorial sobre polítiques socials, en el qual ha participat la ministra de Sanitat i Benestar Social i secretària de Sanitat del PSOE, María Luisa Carcedo, el coordinador de la conferència, Iago Negueruela, i la coordinadora de l'àrea de polítiques socials, Angélica Miguélez.

A la trobada, que ha servit per escoltar activament les propostes del sector, han participat quaranta entitats socials per exposar les seves problemàtiques i solucions.

Carcedo ha exposat que el principal problema del país actualment és la desigualtat, i en conseqüència la pobresa i el risc d'exclusió social, la qual cosa "no només es combat amb polítiques socials".

En aquest sentit, la ministra ha considerat fonamental "una política fiscal que redistribueixi la riquesa i polítiques laborals que ajudin als treballadors i treballadores".

Per combatre aquesta situació, Carcedo ha explicat que "ens hem centrat en rescatar a les persones que han patit les conseqüències de la crisi, la qual han pagat les rentes baixes mentre que les classes altes pràcticament no s'han ressentit".

En concret, la ministra ha destacat la reactivació de la llei de la dependència per a les 250.000 persones que tenen el grau de dependència reconegut però que encara no reben prestació. "Els PGE 2019 inclouen 500 milions d'euros per a aquest àmbit i a més a més, pretenem recuperar també el pagament de la seguretat social a les cuidadores d'aquestes persones dependents".

A més d'això, Carcedo no ha volgut passar per alt la recuperació de la universalitat en la sanitat, l'eliminació dels copagaments farmacèutics, les mesures per combatre la pobresa infantil o l'Ingrés Mínim Vital.

Per part seva, el coordinador de la Conferència Política, Iago Negueruela, ha avançat que "posam en marxa aquesta conferència per escoltar totes aquelles reclamacions i reivindicacions de les entitats sobre les polítiques que hem de posar els pròxims quatre anys", tenint en compte que "ja ho vàrem fer quatre anys i gràcies a això hem fet la Renda Social Garantida, la Llei del Tercer Sector o la Llei de Concertació Social".

Per això, tal com ha explicat Negueruela, "ara és moment per veure quin futur volem projectar i junts, decidir el futur".

Finalment, la coordinadora del bloc de polítiques socials de la Conferència Política, Angélica Miguélez, ha marcat com a objectiu pels socialistes "aconseguir arribar a tenir més qualitat de vida perquè cada vegada hi ha més gent amb necessitats". Una fita a la qual aspiren els socialistes amb la base programàtica que s'elaborarà, tenint en compte que "és la primera vegada que ajuntem el programa de salut, serveis socials i envelliment actiu i això és una bona notícia".

Per Miguélez, "la dreta considera que les polítiques socials són insostenibles i no és cert, a Balears lideram el creixement laboral i feim polítiques socials, no és casualitat, la salut i els serveis socials són una inversió imprescindible".

Al final de l'acte, totes les entitats han pogut plantejar les seves preocupacions des del compromís que "recollirem les vostres propostes i una vegada tenguem el document marc, el podreu revisar per fer-hi més aportacions", ha conclòs Miguélez.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube