Imprimeix
PDF

Armengol destaca la "força del lideratge i la bona feina feta" de les candidates i candidat als Consells Insulars per començar la campanya electoral "de manera engrescadora i il·lusionant"

 

candidaatsEl PSIB-PSOE ha celebrat un esdeveniment conjunt amb el candidat i candidates als Consells Insulars en el marc d'un acte de la Conferència Política sobre les "Institucions al servei de les Illes".

Les candidates i candidat als Consells Insulars del PSIB-PSOE han participat avui en un acte conjunt, on han fet balanç de la feina feta aquesta legislatura i han explicat el seu projecte per als pròxims quatre anys.

La Secretària General del PSIB-PSOE i candidata a la presidència de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat precisament "la força del lideratge i de bona feina feta" que dóna al partit cadascun dels candidats i candidates per "començar la campanya electoral de manera totalment engrescadora i il·lusionant".

L'acte, al qual han assistit més de 150 persones, s'ha emmarcat en un espai de debat sobre el bloc "Institucions al Servei de les Illes" de la Conferència Política del PSIB-PSOE, coordinat pel senador autonòmic i expresident Balear, Xisco Antich.

"Posam les institucions al servei de la gent i farem el programa electoral amb la ciutadania, de forma consensuada, amb una Conferència Política molt plural i oberta", ha assegurat Armengol.

Els Consells Insulars han estat precisament els grans protagonistes de la jornada, ja que, tal com ha afirmat Armengol, "les illes Balears som especials; cada illa té uns sentiments, unes sensacions i unes necessitats totalment diferents i els Consells són les institucions que més a prop estan de cada realitat insular".

En aquest mateix sentit s'ha expressat també Xisco Antich, per al qual els Consells juguen un paper fonamental per fer polítiques de proximitat i "posar les institucions al servei dels ciutadans i ciutadanes".

"Tenim unes illes diverses, i això és la gran riquesa de la nostra comunitat autònoma", ha afirmat Antich, assegurant que els Consells tenen la capacitat de "donar resposta a les necessitats diferents de cada illa", però alhora "ser un element de cohesió, tant amb el Govern com amb els Ajuntaments".

Antich ha explicat els principals eixos de la Conferència Política pel que fa a les institucions, posant de manifest la voluntat dels i les socialistes d'avançar cap a un Estat Federal.

"El projecte de les Illes Balears ha de servir perquè les institucions i els agents econòmics i socials conformin un projecte de país que no deixi ningú enrere", ha assegurat, afirmant que per això "el federalisme és un complement importantíssim del socialisme, ja que "crea estructures que fan possible la tolerància, la solidaritat i l'enteniment i permet sumar i unir respectant la diversitat".

En aquest sentit, Antich ha criticat la proposta de la dreta i l'ultra dreta d'avançar cap a un model de país uniformador, assegurant que "voler reduir o eliminar les autonomies és una mostra de desconfiança absoluta amb els territoris i la gent de les Illes Balears, ja que entenen que no som capaços de gestionar els nostres governs".

En aquest sentit, ha afirmat que "federalisme significa més democràcia", i per això "no permetrem ni una passa enrere".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube