Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE aposta per situar l'habitatge i la mobilitat com a nous pilars de l'Estat del Benestar, amb més recursos i amb polítiques pioneres i valentes

Mobilitat i Habitatge CP 16-02-19El PSIB-PSOE ha celebrat al centre de Flassaders de Palma un acte obert per escoltar i debatre sobre propostes en matèria de mobilitat i habitatge, en el marc de la Conferència Política, la qual establirà de forma participada i oberta a tota la ciutadania la base programàtica dels socialistes per a les pròximes eleccions.

El coordinador de la conferència, Iago Negueruela, ha avançat que l'habitatge i la mobilitat "seran dos elements crucials de la nostra aposta programàtica, plantejant propostes de futur perquè és el que espera la ciutadania de nosaltres".

Pel que fa a la mobilitat, el coordinador d'aquest bloc per a la Conferència Política, Joan Ferrer, ha explicat que "plantejam la mobilitat com un dret de la ciutadania, com un pilar fonamental de l'Estat social com poden ser també l'educació o la sanitat".

Ferrer ha reconegut que des de les distintes institucions "ja hem fet moltíssimes passes per aconseguir-ho, com l'electrificació del tren, el Pla de Mobilitat de Balears o les noves concessions de busos que sortiran en breu".

Però els socialistes volen anar més enllà, "engegant una proposta programàtica valenta en termes de mobilitat, capdavantera com ja ho som amb la Llei de Residus o la de Canvi Climàtic, per aconseguir canviar el paradigma de com ens movem a les nostres illes".

En concret, Ferrer ha subratllat que "sobretot posarem els esforços en millorar el transport públic, perquè és la peça clau a través de la qual després podem desenvolupar tot el catàleg de mesures, com el creixement de la xarxa ciclista, el creixement de la xarxa de vianants o mesures contra la congestió del trànsit".

En aquest sentit, el coordinador socialista ha especificat que l'objectiu és "virar cap a una mobilitat alternativa, fent un esforç inversor en transport públic col·lectiu, amb una accessibilitat raonable, amb tarifes raonables i amb una qualitat de freqüències i de servei.

Pel que fa a l'habitatge, el PSIB-PSOE també aspira a situar-lo com un pilar més de l'Estat del Benestar, tal com ha anunciat la coordinadora del bloc d'Habitatge, Yolanda Garví, ja que "és un dret constitucional que hem de tornar a posar al primer pla, la qual cosa implicarà recursos i una política pública molt activa en aquest sentit".

Per això, la coordinadora socialista aspira a "recuperar l'habitatge digne i adequat com un dret, transformant l'habitatge social a un habitatge per a una nova societat, adaptant normatives i recursos per a la societat del segle XXI".

Totes les propostes d'aquests blocs i de la resta d'àmbits es debatran i concretaran a la Conferència Política del PSIB-PSOE, que es celebrarà el 16 i 17 de març i de la qual sortirà la base programàtica dels socialistes de Balears de cara a les pròximes eleccions.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube