Imprimeix
PDF

La secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valedeolivas, anuncia que el Govern d’Espanya recuperarà el subsidi per aturats majors de 52 anys i l’ampliació dels permisos de paternitat abans que acabi la legislatura

Ocupació Conferència Política 2019El PSIB-PSOE ha escoltat i recollit les propostes de sindicats, treballadors i treballadores i entitats de l'àmbit de l'ocupació en un acte celebrat a s'Arenal de Llucmajor i que seran tingudes en compte per elaborar el document que sortirà de la Conferència Política, que serà la base programàtica dels socialistes per als pròxims anys.

A l'acte ha participat la Secretària d'Estat de Treball, Yolanda Valdeolivas, qui ha anunciat que el Govern d'Espanya impulsarà, abans que acabi l'actual legislatura, decrets llei per recuperar el subsidi per aturats majors de 52 anys, que el PP va eliminar, i l'ampliació dels permisos de paternitat, "amb els quals vencerem l'atribució de les càrregues familiars a les dones, perquè som un Govern convençut de la causa feminista".

Unes mesures a les quals el Partit Socialista no renuncia tot i el bloqueig als Pressuposts Generals de l'Estat fet pels partits independentistes i la dreta, tenint en compte que eren uns comptes que comptaven amb moltes mesures socials. És per això que la secretària d'Estat ha deixat clar que "necessitam més temps per governar i revertir els efectes més lesius de la política de retallades del PP".

En concret, Valdeolivas s'ha marcat com a objectiu aconseguir un mercat laboral" menys precaritzat, més just, més igualitari i amb més drets", per la qual cosa ja s'han fet passes, com "el reconeixement de malalties professionals reivindicades pel sector de l'hoteleria, el qual pateix especialment la precarietat laboral".

Així i tot, la secretària d'Estat ha demanat confiança en el Partit Socialista perquè "sabem que no estan reconegudes totes les malalties professionals però estam fent feina tècnica per tal que les treballadores que fan feina com a cambreres de pis es sentin segures desenvolupant la seva feina".

Per part seva, la coordinadora del bloc d'Ocupació de la Conferència Política, Isabel Castro, ha celebrat el fet que el Govern d'Espanya s'hagi inspirat en el Pla de Lluita Contra la Precarietat de Balears, el qual ha millorat les condicions laborals de milers de treballadors de les illes.

Finalment, el coordinador de la Conferència Política, Iago Negueruela, ha recordat que "hem complit la gran majoria dels acords sorgits de la conferència del 2015 i ara aspiram a fer el mateix amb les propostes que surtin d'aquest procés amb el qual comptam amb la participació de tota la societat de Balears".

Una vegada acabades les intervencions, treballadors, sindicats i assistents a l'acte han exposat les seves reivindicacions i propostes, que seran respostes en la Conferència Política del PSIB-PSOE, amb la qual es vol establir el full de ruta dels Socialistes de Balears per als pròxims anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube