Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE valora el REB com "un èxit col·lectiu de la societat balear" i insta la resta de partits a "tenir altura de mires per convalidar la seva aprovació"

190225 ExecutivaWebEl Portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha explicat el nou calendari per a l'elaboració de candidatures, que s'ha hagut d'adaptar a l'avançament de les eleccions generals.

El REB és un "èxit col·lectiu de la societat de Balears, que ha fet feina durant molts anys per aconseguir-lo". Així ho ha expressat el portaveu del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, en una roda de premsa que ha ofert després de la Comissió Executiva del partit, reiterant la "satisfacció del partit per la seva aprovació".

"Tenim un REB que contempla els quatre eixos que sempre hem dit que eren fonamentals, com son el fons d'insularitat, energia, transport, i la part de fiscalitat que es tramitarà com a Projecte de Llei", ha destacat Negueruela, que ha demanat "altura de mires a la resta de formacions polítiques" per tal que "hi hagi unió entre els partits per convalidar el REB, com n'hi ha hagut amb la societat civil".

Negueruela ha destacat que l'aprovació del REB s'ha produït per l'entesa "entre els governs liderats pels socialistes aquí i a Madrid", recordant que "en nou mesos de govern de Pedro Sánchez, hem aprovat un REB, cosa que no varen fer ni Company, ni Bauzà ni Rajoy en 7 anys i amb majories absolutes".

Nou calendari d'elaboració de candidatures

Negueruela també ha explicat el nou calendari per a l'elaboració de candidatures que ha aprovat avui la Comissió Executiva del partit, i que s'ha hagut d'adaptar degut a l'avançament del Comitè Federal del PSOE al 17 de març amb motiu de la convocatòria d'eleccions per al 28 d'abril.

Així, el PSIB-PSOE treballa amb un triple calendari que té com a punt de partida donar la veu als militants, a través de les assemblees municipals i de districte, per elaborar les llistes en un procés que funciona de baix cap a dalt:

  • Candidatures a Corts Generals, Parlament Autonòmic, Consells Insulars, Municipis de més de 50.000 habitants i Eleccions Europees:

Les assemblees municipals i de districte tenen fins dia 6 de març per presentar la seva proposta de candidats a cadascuna d'aquestes institucions, que seran ratificades en el Comitè Federal de dia 17 de març, previ dictamen del Consell Polític del PSIB-PSOE, que té com a data màxima dia 13 de març.

  • Candidatures municipals d'entre 20.000 i 50.000 habitants

Les assemblees municipals tenen fins dia 28 de març per triar les candidatures als seus municipis, que hauran de ser ratificades en el Consell Polític de dia 31 de març, previ dictamen de les comissions de llistes insulars i aprovació dels dictàmens per part del Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca i els Comitès Insulars de la Federació Socialista de Menorca i la Federació Socialista d'Eivissa, respectivament.

  • Candidatures municipals de menys de 20.000 habitants

Els municipis de menys de 20.000 habitants són els que tenen més marge per elaborar les seves candidatures, sempre tenint en compte que dia 17 d'abril el Consell Polític de la Federació Socialista de Mallorca i els Comitès Insulars de Menorca i Eivissa han d'haver ratificat les candidatures amb dictamen previ de la Comissió de Llistes Insulars.

Conferència Política
Per últim, Negueruela ha recordat que l'avançament del Comitè Federal "coincideix amb els dies que estava prevista la celebració de la Conferència Política", obligant el partit a modificar la data, que es comunicarà en breus.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube