Imprimeix
PDF

Pedro Sánchez: "Volem per a Espanya el que Francina Armengol està fent a Balears"

FAS Pedro Sánchez 17-04-19El Palau de Congressos de Palma ha quedat petit per a les més de 2.500 persones que han assistit a traslladar el seu suport al candidat al Govern d'Espanya i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, qui ha participat en l'acte central de campanya del PSIB-PSOE acompanyat per la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, i el candidat a la batlia de Palma, José Hila.

Sánchez s'ha compromès a què la pròxima realitat "la part fiscal del Règim Especial per Balears que ens queda per aprovar la tirarem endavant amb una majoria parlamentària més àmplia", després d'haver fet realitat el REB, l'obligatorietat del servei públic del transport aeri entre Menorca i Madrid o el cable elèctric entre Mallorca i Menorca.

Tot plegat, ha reconegut Sánchez, perquè "a Madrid hi havia un Govern que empatitzava amb les demandes de Balears, però sobretot, perquè hi ha una extraordinària presidenta de les illes que ha defensat els drets i les potencialitats de les Balears".

Sánchez també ha explicat que "moltes de les mesures que ha impulsat el Govern d'Espanya tenen la seva inspiració en les del Govern d'Armengol", fent referència al Pla de Lluita contra la precarietat laboral, el pla de retorn del talent juvenil o el pla d'ocupació per a joves".

El president del Govern d'Espanya, qui ha defensat que "té pinta que Armengol seguirà sent la presidenta de Balears", ha manifestat també que les nostres illes tendran "tot el suport per garantir la universalització de l'educació de 0 a 3 anys", compromís traslladat avui per Armengol.

El també secretari general del PSOE no ha passat per alt tot el que s'ha fet per les nostres illes amb només 84 diputats i 10 mesos, a més del REIB, com "els 500 habitatges públics que es faran a Eivissa o el real decret llei d'impuls al lloguer d'habitatge social que intentarà limitar el preu del lloguer". En aquest sentit, ha anunciat que "en els pròxims quatre anys posarem en marxa el major parc d'habitatge públic que hagi tengut fins ara el país".

Sánchez també ha fet referència a Balears quan ha assegurat que "vull per a Espanya el mateix que està fent Francina Armengol a les illes, eliminant el copagament farmacèutic als pensionistes" o "amb les Balears com avantguarda de la transició ecològica que volem per al nostre país".

Finalment, el secretari general del PSOE ha insistit en què "el pròxim 28 d'abril només hi ha dues opcions, una Espanya que avanci i miri cap al futur o una que retrocedeixi 40 anys", per la qual cosa ha demanat la màxima mobilització perquè "la frontera entre l'avanç o la involució pot dependre d'un vot".

Per part seva, la candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha agraït a Pedro Sánchez "aquests 10 mesos en els quals hem aconseguit molt i que han estat infinitament millors que els 7 anys del PP".

En concret, Armengol ha celebrat que "han servit per posar les persones al centre de la nostra acció política, gràcies Pedro per pensar en els joves, en els pensionistes, en les dones, en les persones dependents, per pensar en Balears, gràcies pel REIB que ja és una realitat".

Armengol ha demanat "el vot de l'esperança per al Partit Socialista", un vot que ha de ser per més serveis socials, per una educació i sanitat públiques, per més drets, més llibertats i més democràcia.

Tot plegat, després d'una legislatura en la qual "hem estat la comunitat que més ha crescut econòmicament, amb una redistribució d'aquest, amb 70.000 nous llocs de feina aquesta legislatura i allargant la temporada turística".

Quatre anys que també han servit per "posar 1.000 professors més, tornar la pau social a les aules, la targeta sanitària, posar una Renda Social Garantida pionera a l'Estat i hem reformat hospitals". De cara a la pròxima legislatura, però, Armengol ha anunciat que "garantirem que l'educació de 0 a 3 anys sigui gratuïta i universal", una proposta que ha rebut el suport de Sánchez.

Armengol tampoc ha oblidat el compromís expressat per Pedro Sánchez a Calvià el 2015 per a les malalties professionals de les cambreres de pis, un compromís que "estam començant a fer realitat".

Davant això, Armengol ha lamentat que "tenim una dreta desnortada i radical, davant la qual està el Partit Socialista, perquè davant les dretes assegurarem més drets, no farem ni una passa enrere en els drets fonamentals".

Per acabar, la candidata socialista ha demanat màxima mobilització perquè "les dues voltes que tenim, el 28 d'abril i el 26 de maig, ens jugam avançar o tornar quatre anys enrere, i això no seria just pels nostres fills i néts".

Per part seva, el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, ha manifestat l'orgull dels socialistes de Balears per Pedro Sánchez perquè "en 10 mesos ha fet més per Espanya i Balears que Rajoy en els 7 anys de la Gürtel".

De cara al futur, Pons ha avançat que estam davant "les eleccions més importants de les nostres vides, perquè no elegim entre dreta o esquerra, sinó entre dos models contraposats, un model progressista i d'estabilitat de Pedro Sánchez i Francina Armengol o els que volen acabar amb els consensos, la llibertat, la igualtat i la convivència".

Finalment, Pons ha conclòs que "hem demostrat que Pedro i Francina són un tàndem imparable que ha de continuar a partir del 28 d'abril i del 26 de maig".

Per part seva, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha demanat 4 anys més de Govern "per construir habitatge públic amb un lloguer assequible pels joves, pels treballadors i pels pensionistes".

Per això, Jose Hila ha assegurat que "guanyarem aquestes eleccions per les dones, pel col·lectiu lGTBI, pels pensionistes i pels treballadors, conquerirem drets i no farem ni una passa enrere".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube