Imprimeix
PDF

Pedro Duque aposta per augmentar la inversió en el futur "destinant més doblers a ciència, educació i innovació"

Pedro Duque FAS PJ i Marc LópezMés de 150 persones de dins i fora del Partit Socialista han assistit a l'acte amb el Ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, en el qual també han participat la candidata del PSIB-PSOE al Govern, Francina Armengol, el candidat al Congrés, Pere Joan Pons, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Marc López.

Duque ha defensat que els socialistes "estam pensant en les següents generacions, la qual cosa és el principal element diferenciador entre nosaltres i les dretes, que només pensen en l'ara i després ja veurem".

En aquest sentit, el ministre socialista ha explicat que en només 10 mesos "hem agilitzat els processos administratius dels investigadors, hem fet que els seus contractes siguin més estables, ens hem reunit amb ells i hem afrontat el dèficit d'igualtat en les investigacions, impulsant la següent onada de dones científiques".

Una gestió que, tal com ha defensat Duque, "hem fet per millorar la vida de la gent quadrant els comptes públics i gastant només allò que tenim, gestionant amb molt més rigor que la dreta".

Duque ha lamentat que "vam trobar un país amb un Govern que no havia tengut la mínima intenció d'invertir en ciència i hem revertit aquesta situació posant doblers en ciència, educació i innovació, els quals hem de seguir augmentant, perquè són números que reverteixen en la societat".

Finalment, el ministre socialista ha insistit en el fet que "hem demostrat que toca invertir a llarg termini i fomentar les universitats, per les quals tenim prevista una nova llei per a la pròxima legislatura".

Per part seva, la candidata del PSIB-PSOE al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha avançat que els socialistes "aspiram a un model econòmic molt més diversificat econòmicament, amb una aposta ferma per l'economia del coneixement".

En aquest sentit, Armengol ha destacat que a Balears "som els que més hem crescut en personal investigador contractat i en beques però sabem que no és suficient".

Per això, la candidata socialista ha explicat el triple plantejament que s'ha impulsat des del Govern, "invertint en educació i universitats, amb la creació de la Facultat de Medicina i del Grau en Direcció Hotelera i augmentant un 33% el pressupost de la Universitat; ajudant a les empreses a què siguin innovadores, per la qual cosa som la comunitat que més desgravacions fiscals fa a les empreses innovadores, també amb línies de subvencions; i invertint part dels recursos de l'Impost del Turisme Sostenible en innovació, ciència i recerca".

Armengol també ha fet referència en la tasca iniciada aquesta legislatura per garantir oportunitats de futur als joves, contractant 1.300 joves de les illes als quals oferim una feina de 15 mesos en relació a la seva formació, gràcies al Programa de Garantia Juvenil. Un fet al qual se suma el Pla de Retorn, amb el qual "pagam el bitllet de tornada i oferim una feina a aquells joves que van haver de marxar durant la crisi perquè no tenien oportunitats, perquè el millor talent el volem a les nostres illes".

De cara al futur, la candidata socialista ha avançat que "és clau la inversió en educació, en formació, en investigació, en recerca i en innovació, i per això necessitam una mobilització forta el 28 d'abril que faci possible un altre govern socialista a Espanya".

El candidat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha apostat per més inversió en ciència, innovació i recerca, "que ens ha de permetre situar-nos a nivell europeu".

Pons ha reconegut que aquests 10 mesos, el Govern d'Espanya socialista "ha tornat a posar la ciència a l'agenda després d'anys d'estar-hi fora amb el PP", tot i que ha avançat que ara el repte està en aconseguir "més inversió pública i privada per a aquest àmbit".

En qualsevol cas, el candidat socialista ha destacat que "tenim un full de ruta clar i hem començat una bona línia recuperant la inversió i donant més visibilitat al sector, unes polítiques que estan en perill si governen les dretes".

Per part seva, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat l'aposta decidida per l'educació, la cultura i la innovació dels socialistes, la qual s'ha demostrat aquesta legislatura "amb un augment del 33% del pressupost per a inversió en polítiques socials, un augment del 34% per al pressupost de la universitat i doblant els recursos per a l'IDISBA, apostant pels investigadors".

A més a més, Cladera ha recordat que el nou REIB "contempla una part d'inversió per apostar per la innovació, la recerca i la investigació".

Tot plegat, a criteri de Cladera, són "polítiques més necessàries que mai, per les quals només apostarà el Partit Socialista i això ho hem de tenir clar a només 5 dies de les eleccions generals".

L'acte ha estat presentat pel secretari general de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears, Marc López, qui ha reconegut que "hem fet passes per garantir la investigació pública i hem millorat l'educació, amb polítiques de beques i abaixant les taxes universitàries".

López també ha exposat que pels joves socialistes "la universitat és un instrument clau per garantir oportunitats, especialment per aquells joves que han nascut en una família en la qual no tenen el futur solucionat".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube