Imprimeix
PDF

Francina Armengol presenta 140+4 compromisos “per continuar avançant sense fer ni una passa enrere i tenir quatre anys més de govern”

Francina Armengol presentació programa 2019En el dia en què el Partit Socialista compleix 140 anys d'història, la secretària general i candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat el programa electoral del PSIB-PSOE per a les eleccions autonòmiques del 26 de maig, amb el qual s'ofereixen "140+4 compromisos per continuar avançant sense fer ni una passa enrere i pactar amb els ciutadans i les ciutadanes quatre anys més de govern, perquè és el moment de fer història".

Armengol ha recordat que aquest programa "neix com van néixer els millors projectes d'aquestes illes, amb l'aportació dels ciutadans i ciutadanes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, sempre donant resposta als problemes presents des de la perspectiva del compromís amb aquesta societat i amb el nostre futur".

En aquest sentit, la candidata socialista ha recordat que aquestes 140+4 propostes surten d'un procés obert del PSIB-PSOE en el qual han participat tota la societat i 140 associacions i plataformes que s'agrupen en sindicats, en moviments veïnals, ecologistes, feministes, en col·lectius sectorials i patronals. "D'aquest diàleg surten aquestes 140 més quatre solucions per a les nostres quatre illes i els pròxims quatre anys", ha definit Armengol.

De fet, a la presentació del programa electoral han assistit una bona representació d'aquesta societat civil que ha participat activament en l'elaboració de les propostes socialistes com són UGT, CCOO, la xarxa del tercer sector, AMADIP, Patronat Obrer, Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Cooperatives Agràries, CJIB, AMADIBA, UNAC, creadors culturals, Balears terra d'acollida, FAPA, Consell Assessor d'Igualtat i Alcer.

Unes propostes, tal com ha explicat Armengol, en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU per al 2030, i que té la sostenibilitat com a primer eix. "El futur serà sostenible o no serà, i per això el nostre compromís és amb les energies netes, amb la fi de la contaminació, amb la fi dels plàstics d'un sol ús, els fums i els abocaments, contra el canvi climàtic, per a una altra forma de mobilitat, amb un clima que ens exigirà ser encara més acurats amb els nostres recursos, amb l'aigua i l'aire que ens donen la vida i amb el territori fràgil d'aquestes quatre illes que tots estimam".

El programa socialista també fa una aposta per al cicle vital, començant pel repte de l'educació, que "serà gratuïta i universal en l'etapa 0 a 3 anys" i amb un "impuls la formació professional i la universitat, assegurant la gratuïtat de la primera matrícula en cada assignatura de manera que facilitem oportunitats a tothom, independentment dels seus recursos".

Un altre dels pilars del programa socialista serà l'accés a l'habitatge, amb el qual "prendrem mesures extraordinàries per a convertir l'habitatge en el cinquè pilar de l'Estat del Benestar, al nivell de l'educació, la sanitat, l'atenció a la dependència i les pensions", ha avançat Armengol.

Pel que fa a la mobilitat, la candidata socialista també ha assegurat que "la millorarem amb una aposta que massa vegades s'ha vist frustrada pels canvis de govern cap a la dreta, amb el transport públic modern i sostenible que mereixem, millorant les nostres rutes d'autobús en freqüències i horaris, integrant totes les xarxes públiques de transport i estenent tota la nostra xarxa de metro i tramvia per dur-la a Son espases, a l'aeroport i a tota la badia de Palma, per allargar-la fins al Llevant mallorquí i fins a Alcúdia".

Armengol també ha insistit en què el compromís dels socialistes pretén "cuidar a ca seva a qui així ho desitgi i oferint totes les opcions en residències, centres de salut i hospitals públics, incorporant a més professionals, augmentant la cartera de serveis, duent-la a les quatre illes i reduint les llistes d'espera".

En els 140+4 compromisos socialistes per al futur de les Illes Balears també hi ha lloc per a l'estabilitat, i per això "ens comprometem amb una part fiscal del REB que amb els socialistes i Pedro Sánchez en el Govern d'Espanya serà realitat", així com també "amb un nou model de finançament autonòmic que ens faci competitius i faci justícia a tot el que aportem".

Finalment, el programa també contempla el feminisme com a eix transversal de les 144 propostes i en el bloc específic d'igualtat, en el qual "plantegem solucions a la mesura del que ens demana cada 8M aquesta societat i totes les dones, perquè volem unes illes on sentir-nos segures, ser lliures, ser iguals, unes illes feministes".

En definitiva, es tracta d'un programa electoral "per fer de les nostres illes una terra de drets, que expulsen la discriminació en totes les seves modalitats, que integren a qui arriba i cooperen amb la justícia social a tot el planeta, que protegeixen als consumidors, que maduren per concedir-nos la darrera llibertat com és la de morir dignament, que recuperen la seva memòria històrica perquè sigui de debò la de tots, que protegeixen als animals, que projecten els seus valors sobre l'entorn, que miren cap al futur".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube