Imprimeix
PDF

Armengol es compromet a fer gratuïta i universal l’etapa educativa de 0 a 3 anys amb la creació de 16.000 noves places públiques

FAS Cladera Hila xumet vermellEl PSIB-PSOE ha presentat les seves propostes per a l'etapa educativa de 0 a 3 anys amb la candidata al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, la candidata al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el candidat a la batlia de Palma, José Hila, escenificant-ho amb la col·locació d'un xumet vermell a la Plaça Major de Palma.

Armengol ha anunciat que la proposta dels socialistes és que "l'etapa educativa de 0 a 3 anys serà gratuïta i universal a la nostra comunitat autònoma, perquè és una obligació i una necessitat de tots els infants de Balears, ja que en aquesta etapa els infants aprenen moltíssim, com demostren els estudis científics que confirmen que un infant que ha estat escolaritzat de 0 a 3 anys té moltes més possibilitats de tenir èxit educatiu quan és més gran que si no ha estat escolaritzat".

Per això, la candidata socialista ha especificat que "crearem 16.000 noves places escolars de 0 a 3 anys, amb una inversió de 160 milions d'euros la pròxima legislatura", la qual començarà "de forma progressiva, de manera que el 2022 tendrem les places per poder fer possible la gratuïtat i la universalitat per a tots els infants de 2 a 3 anys i després anar abaixant d'1 a 2 anys i al segon mig any de vida dels infants".

Per a Armengol, es tracta d'un nou dret educatiu que es garantirà "amb aquestes 16.000 noves places i a través de les escoletes municipals, per la qual cosa és fonamental la col·laboració amb els consells insulars, amb els ajuntaments i amb el Govern d'Espanya, tenint en compte que Pedro Sánchez ja s'ha compromès a finançar aquesta etapa de 0 a 3 anys".

La candidata socialista també ha explicat que a més de les noves places públiques "treballarem perquè tots els centres privats que existeixen vagin adaptant-se a les normatives per poder ser homologats educativament i després ser concertats per part de l'administració pública, assegurant així la gratuïtat als infants que van als centres assistencials que en aquest moment són privats".

Finalment, Armengol també ha anunciat la creació de 6 centres integrats de 0 a 6 anys "com a prova pilot que cobreixi les necessitats d'aquests infants i de forma diferenciada del que són les etapes de primària i d'ESO, que ara van junts a la mateixa escola". La proposta que plantegen els socialistes és la creació de 2 d'aquests centres a Mallorca, un a Menorca, un a Eivissa i un a Formentera.

Per la candidata al Govern es tracta "d'un dels compromisos més importants que assumeix el Partit Socialista en aquesta campanya electoral perquè afecta el que més estimam, els nostres fills i filles, situant l'educació en el puntal de referència i d'inversió que vol fer el PSIB-PSOE perquè és l'única eina que ens garanteix ser iguals en el futur".

La candidata del PSIB-PSOE al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha avançat que "des del Consell de Mallorca també volem participar en les polítiques de fer gratuïta i universal l'etapa educativa de 0 a 3 anys, per assegurar l'èxit educatiu dels nostres infants i per facilitar també la conciliació de les famílies".

En aquest sentit, Cladera ha anunciat que des del govern insular "facilitarem que tots els ajuntaments puguin tenir homologades les places públiques que ja tenen a disposició i que per tant, puguin entrar en aquesta concertació de places".

A més a més, la candidata socialista també ha explicat que "farem un pla perquè els ajuntaments ampliïn la xarxa de places públiques".

Finalment, el candidat a la batlia de Palma, José Hila, ha anunciat la construcció de tres noves escoletes municipals la pròxima legislatura, als barris de Son Gibert, Son Dameto i Cas Capiscol, en l'àmbit del projecte de l'antiga presó.

"Aquesta legislatura hem demostrat que la col·laboració entre institucions és bona per a l'educació pública i per a la ciutat, i junts hem fet obres a totes les escoles públiques de Palma, la qual cosa no s'havia fet mai, i ara el nostre repte és fer pública aquesta etapa educativa de 0 a 3 anys i construir aquestes tres noves escoletes municipals", ha conclòs Hila.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube